608 436 941

Léto budiž velebeno!

Autor: Veronika Fráňová a Petra Malíková | Zveřejněno: sobota 22. července 2023 | 9x

Konečně nastal ten dlouho očekávaný čas prázdnin, letního lenošení u vody, grilování a posezení s přáteli. I my jsme se snažili, abychom pro vás vymysleli a zorganizovali program, při kterém se setkáte s přáteli, popovídáte si nebo jen budete pozorovat a žasnout. Snad se nám to daří.

Tento rok jsme opět otevřeli brány staré fary a rádi bychom ji „probudili“ k životu. Každé 2 týdny nabízíme vám a vašim dětem tvořivé dílny, kde si něco pěkného vyrobíte. Nejen děti také čeká zábavná pohádka pod širým nebem a skvělé občerstvení, které zajišťuje bezkonkurenční Domeček. Děkujeme Městu Trhové Sviny, že nám umožnilo v areálu staré fary tyto akce pořádat, protože si myslíme, že toto místo je kouzelné a vybízí k setkávání. Přijďte a uvidíte.

V době prázdnin organizujeme také příměstské tábory. Zatím máme za sebou atletický a kreativní. Letos se přihlásilo mnoho dětí a museli jsme také odmítat. Je to velký hukot, ale zvládáme to s grácií a dětem se líbí. Jedna malá rada rodičům. Byli bychom rádi, kdybyste se zamýšleli nad tím, co vaše děti baví a na základě toho je na tábor přihlásili. Každý máme jiné dary a talenty a o prázdninách se nabízí rozvíjet to, co děti baví.

V červenci jsme vás také pozvali na pěší výlet z Dobré Vody přes Pastviny do Horní Stropnice. Bylo velké horko, ale zvládli jste to a dorazili jste do cíle.

V rámci kurzu vaření jsme připravovali saláty a míchali osvěžující nápoje. Někteří se zúčastnili výroby přírodních parfémů.

V zastoupení účastníků multimediálního kurzu, který u nás proběhl na podzim a na jaře letošního roku, vás co nejsrdečněji zveme na výstavu fotografií na Svaté Trojici. Děkujeme Lence Cimlové Ostré za vedení těchto kurzů. Je vidět, že má zkušenosti a umí je teenagerům předávat. Výstava je otevřená od 10:00 – 17:00 každý den mimo pondělí. Přijďte se podívat, jak mladí vnímají naši architekturu nebo všední věci kolem nás a napište nám, která fotografie vás zaujala.

Díky dotaci z Jihočeského kraje ve výši 25 000 Kč na podporu práce s dětmi a mládeží, kterou město obdrželo, můžeme uskutečnit další projekty a aktivity pro děti, které budou hrazeny z této dotace. Již proběhl celodenní šicí kurz pro dívky, multimediální kurz pro mládež spojený s výstavou, plánujeme kurz výroby přírodní kosmetiky a můžeme z dotace i dokoupit nějaké pěkné deskové hry na naše sobotní deskohrátky.