608 436 941

Léto budiž pochváleno…

Autor: Veronika Fráňová a Petra Malíková | Zveřejněno: neděle 25. června 2023 | 19x

Překulili jsme se do astronomického léta a nám z CKA nezbývá, než krátce zhodnotit uplynulý měsíc a pozvat vás na další nové akce, které chystáme.

S mnohými z vás jsme se potkali při otevírání kiosku na Velkém rybníce. Společně s KIC Trhové Sviny jsme měli na starosti dětský program. Akce to byla vydařená, zúčastnilo se přes 160 dětí. Naštěstí nám vydrželo i počasí a díky všem pomocníkům a našim obětavým seniorkám, to bylo opravdu vymazlené námořnické odpoledne.

Řada z vás také navštívila víkendový Kurz olejomalby s Pavlou Michalík Svobodovou. Vytvořili jsme si opravdu nádherná díla, která jsou hodna vystavení. Naučili jsme se základům práce s olejovými barvami a také se dívat na svět malířským pohledem.

Přivítali jsme vás na několika přednáškách. Zmíním kurz Ing. Jany Slavětínské, která nás zasvětila do tajů Extra okulárního vidění. Na vlastní „oči“ jsme si vyzkoušeli, že můžeme vidět bez nich a pravidelnou aktivací lze docílit určitých schopností a dovedností. Tato mexická metoda nám může pomoci při práci s dětmi, odstraňuje strachy, bloky, posiluje vůli, sebevědomí, komunikaci. Rozvíjí intuici a emocionální vyrovnanost. Koho by tato metoda zajímala a přednášku nestihl, máme v centru letáčky a informace k ní.

Také jsme se dozvěděli o zajímavém rodinném cestování z Trhových Svinů přes Španělsko až do Maroka.

Se seniory jsme podnikli výlet do centra města Českých Budějovic, kde jsme se procházeli naučnou stezku „Kolem centra sem a tam nejen stromy poznávám“. Byli jsme překvapeni kolik zajímavostí a krásy máme za humny.

Prázdninový program v CKA bude trochu jiný. Pravidelné akce se na 2 měsíce odmlčí a zařadíme aktivity převážně pro děti a mládež. Jsme ale přesvědčené, že si každý něco najde.

6. 7. 2023 od 16:00 vás zveme na 2. ročník tvořivých dílen na staré faře. V plánu máme dekorování betonových domečků a různých jiných odlitků. Následovat bude divadelní představení: Francouzská pohádka. Občerstvení je zajištěno.

Od 10. - 14. 7. se bude v CKA konat sportovní příměstský tábor.

10. 7. pořádáme pěší výlet z Dobré Vody přes Pastviny do Horní Stropnice. Odjíždíme linkovým autobusem v 11:35 z AN Trhové Sviny, předpokládaný příjezd je cca v 16:00.

12. 7. od 17:00 budeme v rámci Kurzu vaření připravovat nejrůznější saláty. Co jiného také jíst v horkém létě než jednoduché a zdravé občerstvení.

15. 7. od 9:00 – 15:00 zveme dívky od 9 let na Celodenní kurz šití s Lenkou Smržovou. Začíná se seznámením se šicím strojem, rovným šitím. Děvčata si mohou vytvořit gumičku do vlasů, penál, kosmetickou taštičku a polštářek. Budeme používat pevné bavlněné materiály. Látky máme k dispozici.

17.- 21. 7. nás čeká příměstský tábor Od bláta po korálky s výtvarnicí Kateřinou Ašenbrennerovou.

20. 7. od 16:00 vás zveme na tvořivou dílnu na staré faře. Tentokrát si upleteme náramky a navlékneme různé korálkové. Večer opět následuje divadelní představení pro děti s názvem Zapomenutá pohádka. Občerstvení bude opět zajištěno.

22. 7. od 9:00 otevřeme centrum deskovým hrám a setkáme se na tradičních Deskohrátkách. Přijďte si užít čas se svými dětmi a vnoučaty jinak.

24. 7. od 17:00 u nás přivítáme Lenku Smržovou a budeme v rámci Výroby přírodní kosmetiky vyrábět parfémy a letní vůně.

26. 7. od 17:00 zveme všechny milovníky míchaných nápojů na jejich výrobu. Tentokrát se budeme učit míchat některé alkoholické a také varianty nealkoholických nápojů v domácích podmínkách.

2. 8. následuje opět tvořivá dílna na staré faře. Budeme dekorovat různé sklenice a skleničky technikou macramé, ale i jiným zdobením. V 18:00 vás zveme na pohádku Jak šli bratři do světa.

Přejeme vám příjemný letní čas, ať už ho strávíte kdekoliv. Veškeré informace a fotografie najdete na našem FB a Instagramu. Těšíme se na viděnou.