608 436 941

Prázdniny za dveřmi…

Autor: pm, vf | Zveřejněno: pondělí 22. května 2023 | 10x

Mysleli jsme, že aprílové počasí si nechá duben a v květnu už si budeme užívat příjemných jarních teplot bez vydatných dešťů. Avšak my nejsme žádné rosničky a počasí nám svými vrtochy malinko pozměnilo plány. 

Přestože nebyl vlahý májový podvečer, vydali jsme se na Buškův hamr a u táboráku jsme hráli a zpívali písně, opekli jsme si špekáčky, poslouchali vodu v mlýnském náhonu a měli jsme se krásně. Pokud jsme vás nalákali, budeme jedině rádi, když si tam uděláte výlet s rodinou či přáteli a užijete si „přírodu“ ve městě. 

Také jsme uskutečnili již 3. setkání s krasopsaním. Tentokrát vznikaly motivační karty s citáty doplněné akvarelem. Na kurzech šití dámy stále vytváří opravdu pěkné a praktické modely. Pokud máte jen trochu chuť a čas, můžete se ho zúčastnit. V centru máme jednak klasické stroje, ale také overlocky, které šijí pružné materiály. Začali jsme také se šitím patchworku.

V měsíci květnu proběhly promoce Univerzity 3. věku a my tak navštívili Českou zemědělskou univerzitu v Praze. Máme velkou radost, že se tohoto slavnostního aktu mohli zúčastnit i studenti z našeho konzultačního střediska a obdrželi osvědčení o absolutoriu. Díky elánu, energii a aktivitě jsou studenti celoživotního vzdělávání motivací a inspirací pro nás všechny.