608 436 941

Apríl v komunitním centru

Autor: pm, vf | Zveřejněno: pátek 21. dubna 2023 | 8x

Aprílové počasí si s námi pohrává, ale nám v centru to náladu nekazí. Pravidelných aktivit či nových akcí se zúčastňujete v hojném počtu a my z toho máme velkou radost.

Tento měsíc jsme pekli tradiční velikonoční pečivo. Jidáše, muffiny a kynuté věnce provoněly celou budovu. Pokračovali jsme v kurzu krasopsaní. Tentokrát jsme pilovali psací písmo a každý si vytvářel svůj osobitý styl. Další kurz, který jste si oblíbili, je kreslení pravou mozkovou hemisférou. Děkujeme lektorce Pavle Michalík Svobodové za trpělivost a nasazení, s jakým vás do tajů kreslení uvádí.

Ráda bych vzpomněla na koncert Otvírání studánek v provedení Jihočeské filharmonie České Budějovice a sboru Vox Novus, kterého jsme se mohli zúčastnit. Vzdáváme hold všem hudebníkům a umělcům. Zprostředkovali nám nevšední hudební zážitek.

Také jsme vyrazili do Terčina údolí a Českého Krumlova. I v našem okolí je co objevovat.

Pozvali jsme k nám děti ze ZŠ Trhové Sviny, které si v rámci výuky polytechnické výchovy vyrobily modely z dřevěných latiček a učily se „číst“ návody. Mají šikovné ruce, tak snad tuto dovednost v dospělosti neztratí:-).