608 436 941

Co nás čeká v lednu…

Autor: Petra Malíková a Veronika Fráňová | Zveřejněno: úterý 13. prosince 2022 | 20x

Tříkrálová sbírka v Trhových Svinech

Milí dárci, v těchto dnech se pilně připravujeme na další Tříkrálovou sbírku, která se uskuteční ve čtvrtek 5. 1. a v sobotu 7. 1. 2023. Společně se třemi králi vyrazíme k vašim domovům s tříkrálovým požehnáním a přáním všeho dobrého na tradiční koledu. Připravujeme také možnost nabídnout dárcům statické pokladničky, které budou opět rozmístěny v kulturním a informačním centru, v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Trhových Svinech a v centru komunitních aktivit.

Chcete-li přispět do Tříkrálové sbírky online, není nic jednoduššího než přispět na tříkrálový účet. Od 1. 1. 2023 na adrese https://cbudejovice.charita.cz/trikralova-sbirka/, můžete zadat naše poštovní směrovací číslo (374 01) a přispět tak přímo na účet, který je pro nás vyhrazen. Výtěžek sbírky bude využit k přímé finanční či materiální pomoci osobám na Trhovosvinensku v sociální a hmotné nouzi a na podporu dobrovolnického centra při Diecézní charitě České Budějovice.

Pokud byste chtěli do koledování zapojit vaše děti, budeme moc rádi. Více informací na cka@tsviny.cz nebo na tel.: 603 962 565. Díky Vám, můžeme pomoci těm, co si sami pomoci nemohou.

Ze srdce děkujeme všem dárcům a spolupracovníkům.

Zveme děti, studenty a ostatní zájemce o anglickou konverzaci na pravidelné lekce Konverzace v anglickém jazyce. Konec školního roku se blíží, tak se přijďte procvičit a anglicky pohovořit o nejrůznějších tématech s Milošem Matičem, dobrovolníkem ze Srbska, který má velké zkušenosti s vedením kurzů. Pravidelné hodiny se konají vždy úterý. V novém roce začínáme opět 10. 1. 2023.

Ve středu 11. 1. si v rámci kurzu vaření uklidíme lednici a naučíme se využít všech potravin. Uděláme si pomazánku, upečeme domácí chleba a uvaříme polévku. Prosíme o přihlášení.

16. 1. od 16:00 zveme ženy na kurz šití látkových hygienických potřeb. Nevyhovují vám jednorázové kosmetické tampony a menstruační vložky? Myslíte i na naši planetu? Přijďte si, pod vedením ing. Lenky Smržové, ušít základní hygienické potřeby. Prosíme o nahlášení.

23. 1. v 16:30 zveme všechny příznivce přírodní kosmetiky. Pokud Vás zajímá, jaké přírodní prostředky jsou vhodné pro péči o pleť a tělo v zimním období, nezapomeňte se přihlásit.

28. 1. od 9:00 se v centru komunitních aktivit rozezní šicí stroje. Máme mnoho šicích projektů a zkušenou lektorku, nebojte se přijít a ušít si originální oblečení nebo doplňky pro sebe a děti. Můžete také využít hromadného objednání látek. Bližší informace a přihlášení na plakátu.

Ať už rádi cestujete prstem po mapě nebo s batohem na zádech, nezapomeňte navštívit 30. 1. v 17:00 centrum komunitních aktivit. Jiřina Lípová a Rosťa Gregor nám povypráví, jak putovali pěšky tři a půl měsíce přes celý Karpatský oblouk po známých a méně známých poutních místech českých zemí.

Seniorky a senioři se mohou připojit k pravidelnému setkávání a trénovat paměť s lektorkou Pečovatelské služby Archa Borovany. Akce se koná každé pondělí od 9:00 a v novém roce začíná 17. 1. 2023.

Pravidelné tvořivé dopoledne pro seniory se koná již 10. 1. 2023 od 9:00 – 11:00.

Také zveme dříve narozené na fyzioterapeutické cvičení, které se koná pravidelně každý pátek v tělocvičně KD Trhové Sviny. V novém roce se sejdeme 20. 1. 2023.

Srdečně zveme začátečníky a pokročilé v práci na počítači, kteří by se rádi něco nového naučili nebo chtěli prohloubit své stávající dovednosti, na počítačový kurz pro začátečníky a pokročilé. Kurz se koná každý týden ve středu od 18. 1. 2023 a následuje 5 setkání. V 8:45 začíná hodina pro začátečníky a po ní v 10:00 hodina pro pokročilé.