608 436 941

Co nás čeká a nemine v prosinci

Autor: Veronika Fráňová a Petra Malíková | Zveřejněno: úterý 22. listopadu 2022 | 18x

1.12. si v CKA můžete upéct medové perníčky a odškrtnout si tak jednu z příjemnějších povinností z adventního kalendáře.

O první prosincové neděli nás čeká poslední setkání Manželských večerů. Od září proběhla 8 setkání, která manželským či partnerským párům pomáhala investovat do svého vztahu a upevnit jej. Setkání začalo večeří při svíčkách a dále následovaly promluvy, které přinesly párům mnoho praktických principů, příběhů ze života, vtipných citátů, nečekaných statistik i inspirativních nápadů. Jádrem večera byla diskuse pouze ve dvou o tématech, na která ve spěchu všedního dne nezbývá čas. Bylo milé slyšet od účastníků, že jim setkání pomohla na svém vztahu pracovat, více je sblížila a mnohé naučila. Rády bychom poděkovaly všem, kdo se podíleli na organizaci. Velké díky patří Městu Trhové Sviny za poskytnutí sálu a hlavně p. Jiřímu Čajanovi za jeho ochotu a čas nám sál připravit.

Ve středu 7. 12. od 17:00 vás srdečně zveme na přednášku MUDr. Michaely Šimkové, která je odbornice na celostní medicínu. Řekne nám, jak být co nejdéle vitální, čím podpořit imunitu a jak se bránit v případě nemoci. MUDr. Šimkovou jste také mohli vidět v ČT v pořadu Zázračné bylinky.

Ve čtvrtek 8. 12. v 15:30 se setkáme u šicích strojů a budeme šít vánoční ozdoby.

V sobotu 10. 12. dopoledne nás čekají poslední Deskohrátky v tomto roce. Máme zásobu skvělých deskových her, takže si na své přijdou velcí i malí.

V pondělí 12. 12. od 17: 00 vás zveme na přednášku ing. Marcely Krčálové s názvem Tajemství čokolády. O čokoládě si nebudeme pouze povídat, ale také ji ochutnáme a můžeme si pak něco ze sortimentu Jordi´s zakoupit. Prosíme o nahlášení.

Jelikož se blíží svátek Tří králů zveme vás, a hlavně tříkrálové koledníky, na program Charity ČR- Tři králové přijdou i k Vám. Jedná se o interaktivní a zábavný program plný her a soutěží, který se bude konat v CKA ve středu 14. 12. od 16 - 18:00 hodin. Děti se dozví příběh Tří králů, poví si o tříkrálové sbírce a také to, jak se mohou zapojit.

V návaznosti na tuto akci chceme poprosit všechny zdatné děti, teenagery a lidi dobré vůle, kteří by nám pomohli s tříkrálovou sbírkou. Prosíme o nahlášení do 3. 1. 2023, abychom mohli naplánovat trasy. V Trhových Svinech se bude chodit ve čtvrtek 5. 1. 2023, a v sobotu 7. 1. 2023. Sraz účastníků bude ve čtvrtek v 15:00 a v sobotu v 9:00.

Všechny účastníky tříkrálové sbírky může hřát dobrý pocit, že dělají dobré skutky pro ostatní, kteří si pomoci nemohou. A od pana starosty mají koledníci přislíbený zmrzlinový pohár, jako odměnu za ochotu pomoci.

V pondělí 19. 12. od 16:00 vás srdečně zveme na Adventní posezení u vánočního punče. Společně se naladíme na nadcházející svátky, popovídáme si a zavzpomínáme. Vzorky vánočního cukroví jsou vítány. Prosíme o nahlášení.

Dělá nám radost, že můžeme být nástrojem k vašemu setkávání. Pravidelné aktivity jako je Trénování paměti, Univerzita třetího věku a Cvičení s Ivou Blížencovou jsou velmi hojně navštěvované a vámi kladně hodnocené. Paní Mirce Polákové a Ivě Blížencové patří velký dík.

Také Konverzace v anglickém jazyce se slibně rozjíždí. Poslední hodina se uskuteční 13. 12. 2022. Další bude navazovat v novém roce.

V novém roce budeme za podpory Města Trhové Sviny i nadále v aktivitách pokračovat a těšit se na setkání s vámi.

Děkujeme za vaši přízeň, trpělivost a také za připomínky, které nás nutí se stále zlepšovat a na sobě pracovat. Přejeme Vám požehnané vánoční svátky, prožité v kruhu svých nejbližších a radostný nový rok.