608 436 941

Program CKA na září

Autor: pm | Zveřejněno: čtvrtek 25. srpna 2022 | 13x

4. září ve 14:00 nás čeká Výlet pro rodiny s dětmi do Terčina údolí se zábavně vzdělávacím programem. Budeme odjíždět autobusem z autobusového nádraží v TS ve 14:00. Akce se mohou zúčastnit nejen rodiny s dětmi. Těšíme se na všechny.

Od 5. září bude v CKA probíhat pravidelná akce - Trénování paměti pro seniory. Začíná v 9:00. V plánu jsou také výlety do blízkého i dalekého okolí, návštěvy galerií, planetária a muzeí. Tento kurz vede zkušená lektorka z pečovatelské služby Archa Borovany.

5. září vás zveme na procházku s lektorkou Lenkou Brychtovou s holemi nordic walking za řezbářským uměním do okolí Nových Hradů. Je nutné se přihlásit. Hole je možné zdarma zapůjčit buď v CKA, nebo na Nových Hradech u paní Lenky Brychtové.

Od 10. září mohou naši mladí navštěvovat multimediální kurz. Koná se každou sobotu až do 8. 10. 2022 od 15:30 do 18:30. Tentokrát se v rámci kurzu zapojíme do fotografické soutěže Czech Photo Junior, která probíhá paralelně s prestižní soutěží Czech Press Photo. Více se tak zaměříme na reportážní a užitou fotografii a pokusíme se vytvořit fotografie na zadaná soutěžní témata. Budete mít možnost vytvořit jedinečné reportážní fotosérie, ze kterých si následně společně připravíme originální plakáty s poutavým reklamním textem. 

Od 13. září se mohou senioři pravidelně setkávat v CKA při kreativním tvoření. Kurz se koná každé úterý od 9:00 do 11:00.

Od 15. září v 8:30 – 12:00 se budeme těšit tentokrát na maminky nebo babičky. Společně s RC Trhováček pořádáme pravidelná setkávání u šicího stroje s možností hlídání dětí v Rodinném centru Trhováček. Na tuto akci je nutné se přihlásit do 9. 9. 2022.

15. září v 17:00 zveme všechny milovníky Itálie do CKA na kurz vaření. Připravíme si domácí pizzu, pesto a možná i těstoviny. Kapacita je 15 míst. Prosíme vás o přihlášení, abychom celou akci zvládli ke spokojenosti všech.

17. září od 9:00 zveme nejenom děti na tradiční deskohrátky. Můžeme nabídnout spoustu společenských her, které rozvíjí taktiku, spolupráci, postřeh a mnoho jiného. Přijďte si zahrát.

17. září pořádáme spolu s Římskokatolickou farností Trhové Sviny pěší pouť na Dobrou Vodu. Vychází se v 10:00 od kostela Nanebevzetí Panny Marie v Trhových Svinech. Pokud byste chtěli využít raději autobusu, odjíždí z autobusového nádraží TS ve 14:30. V 15:30 bude sloužena mše svatá za naši farnost a poté bude možnost prohlídky kostela. Pro všechny je zajištěn autobus zpět.

18. září zveme všechny rodiny s dětmi na dětské odpoledne na Buškově hamru. Začínáme v 15:00. Děti se mohou těšit na skákací hrad, malování na obličej, hry a soutěže. O hudební doprovod se postará skupina Rybníkáři.

19. září v 17:00 pozveme odborníky na virtuální svět, kteří nám přiblíží problematiku závislosti na počítačových hrách, sociálních sítích a naučí nás, jak se na internetu chránit. Pokusí se propojit naši generaci s mladou internetovou. Přijďte si poslechnout, před čím je dobré naše děti chránit, jaké sociální sítě jsou pro ně nebezpečné a jak předcházet závislostem na virtuálním světě.

21. září od 16:30 nás čeká výroba přírodní domácí kosmetiky. Tentokrát budeme vyrábět přípravky na vlasy. Prosíme o přihlášení.

V pátek 23. září v 9:00 začínáme s pravidelným ergoterapeutickým cvičením s Ivou Blížencovou v Kulturním domě v Trhových Svinech, v klubovně vedle knihovny.

24. září od 9:00 proběhne celodenní kurz šití. Tentokrát se naučíme šít softshellové kalhoty. Pokud někdo nebude chtít šít kalhoty, může si vybrat z nabídky střihů, které máme k dispozici a pod vedením lektorky si ušít něco jiného. Pokud budete mít zájem o společné objednání materiálu, nahlaste se do 15. 9.

Od 25. září se budeme těšit na manželské páry v tanečním sále KD Trhové Sviny. V 17:00 čeká každou dvojici večeře při svíčkách u samostatného stolu, příjemná atmosféra jako na rande, dezert a dobrá káva. Každý pár bude mít příležitost zapracovat na svém vztahu a prohloubit ho pomocí 8 prezentací na určité téma s velmi citlivým lektorským vedením manželů Pražákových. Darujte si svůj čas a najděte společný klíč ke komunikaci a řešení všedních problémů.