608 436 941

Program na srpen (a trochu už i na září)

Autor: Za CKA Trhové Sviny Petra Malíková | Zveřejněno: pátek 22. července 2022 | 19x

3. srpna od 16:00 - Tvořivá dílna na faře – i v srpnu budeme pokračovat v tvořivých dílnách, tentokrát to budou Hrátky s papírem.

6. srpna od 9:00 nás čekají Deskohrátky, na které zveme nejenom děti, ale všechny ty, kteří si rádi hrají. Máme připraveny nové hry, které jsme díky dotaci „Obec přátelská rodině“ mohli pořídit.

10. srpna od 16:00 – Tvořivá dílna na faře – v tvoření na staré faře pokračujeme aktivitou Malování na sklo.

 Přijměte pozvání na vernisáž unikátní výstavy fotografií studentů předchozího Multimediálního kroužku na téma “Mladí fotografují památky 2022”. Vernisáž se bude konat 10. 8. 2022 od 19. 00 v areálu staré fary. Výstava bude ke shlédnutí až do konce září 2022. Výstava byla podpořena z projektu „Obec přátelská rodině“

13. srpna od 9:00 bude v CKA probíhat celodenní kurz šití. Tentokrát budeme šít kabelky. Pokud budete mít zájem o společné objednání materiálu, tak prosím o nahlášení do 7. 8. 2022.

15. srpna od 17:00 – Kurz míchání koktejlů. Do CKA pozveme barmanku, která nás naučí, jak namíchat koktejly, kde sehnat ingredience a pomůcky, jak vypadají pravidla barové kultury, ale i jak si koktejly hezky vychutnat. 

17. srpna od 16:00 bude další tvořivá dílna na faře a tentokrát nás čeká tvoření decoupage, neboli tvoření s ubrouskovou metodou.

22. srpna od 18:00 pro nás má opět Akademie třetího věku připraveno zajímavé téma, a to „Zábavná historie filmu“. Seznámí vás s unikátními zajímavostmi z období vzniku kinematografie a představíme si první hvězdy filmového plátna, okolnosti příchodu zvukového filmu i tajemství továrny na sny, která je větší než Hollywood.

24. srpna od 16:00 – Tvořivá dílna – tentokrát budeme tvořit ze dřeva. Zveme nejen chlapce, ale i dívky na toto tvoření, kde si mohou vyzkoušet z předem připraveného materiálu slepit dřevěné modely dle vlastního výběru.

30. 8. a 31. 8. 2022 zveme do Centra komunitních aktivit ty, co rádi malují, neboť pod vedením malířky Kateřiny Ašenbrennerové náš čekají dny Arteterapeutického tvoření s olejovými barvami.

Malé nahlédnutí do příštího měsíce:

Multimediální kroužek

Centrum komunitních aktivit Trhové Sviny

Zajímáš se o multimédia?

Baví tě fotografie, počítačová grafika a jsi tvůrčí osobnost? 

Tak neváhej a přihlaš se na multimediální kroužek a ukaž své kreativní já.

Tentokrát se zúčastníme fotografické soutěže Czech Photo Junior, která probíhá paralelně s prestižní soutěží Czech Press Photo. Více se tak zaměříme na reportážní a užitou fotografii a pokusíme se vytvořit fotografie na zadaná soutěžní témata. Pro ročník 2022 je jimi například téma každodenního života, ale i umění, sport a příroda. Budete mít možnost vytvořit jedinečně reportážní fotosérie, ze kterých si následně společně připravíme originální plakáty s poutavým reklamním textem. 

Kurz je určen pro žáky od 10 let a bude trvat 5 sobot od 9. září do 8. října vždy od 15.30 do 18.30. Kurz povede Mgr. Lenka Cimlová Ostrá. Přihlášky a více informací na cka@tsviny.cz, tel.: 603 962 565