608 436 941

Program na červen

Autor: Petra Malíková, koordinátorka CKA | Zveřejněno: pondělí 23. května 2022 | 13x

2. 6. od 16:00 se můžete těšit na tvořivou dílnu, kde si budete moci vyrobit látkovou květinu pomocí tradiční japonské techniky kanzashi.

Pravidelná aktivita – Páteční procházky s NW holemi po okolí Trhových Svinů

3. 6. od 9:00 vyrazíme na procházku s NW holemi a budete mít možnost si cestou také zacvičit. Jedná se o pravidelnou aktivitu, kdy každý pátek půjdeme na 2 hodinky ven a lektoři těchto vycházek vás naučí techniku NW chůze a zároveň si protáhnete tělo s jemným cvičením v přírodě. Vycházky budou po celý červen až do 1. července a pokračovat budeme i v září a říjnu v dalším školním roce. Hole budou k zapůjčení v CKA Trhové Sviny.

Vycházka s bylinářkou Radmilou Malinovskou

6. 6. pozveme mezi nás bylinkářku Radmilu Malinovskou, která si s námi udělá procházku za poznáním bylin ke Svaté Trojici. Jsme stále v období jara, tedy v období, kdy nám dává příroda možnost své tělo čistit a regenerovat. Ukážeme si rostliny, které v tomto čase rostou a udělají radost našemu tělu. Pohovoříme si také o správném užívání jarních bylinek a o jejich blahodárných účincích. Vyrážíme v 16:00 od CKA Trhové Sviny.

Kurz šití

Ve čtvrtek 9. 6. a 16. 6. od 16:00 se bude konat Kurz šití. Přijďte využít přítomnost lektorky a ušít si něco, co vám udělá radost. Střihy máme na různé druhy sukní, šatů a čepiček, jak pro děti, tak pro dospělé. Pokud budete chtít přidat se k hromadné objednávce látek, nahlaste se, prosím, do 6. června.

10. 6. od 15:00 - Dětský den na Velkém rybníku pořádaný ve spolupráci s Kulturním a informačním centrem. Zveme děti i dospělé ke společnému trávení času se spoustou zábavy.

Výlet s Janem Štifterem

11. 6. od 13:00 vyrazíme na trhovosvinenskou stezku „Město zbožné i hříšné“ s autorem stezky Janem Štifterem. Okruh bude dlouhý 14 km.

Jihočeské víkendy

14. 6. od 9:00 přivítáme v CKA Trhové Sviny moderátora Jihočeských víkendů Dalibora Uhlíře. Bude to beseda s promítáním zajímavých míst, které v okolí máme.

18. 6. od 9:00 Deskohrátky - Zveme do CKA především děti a ty, kteří si rádi hrají. Celé dopoledne se budeme věnovat společnému trávení času u deskových her.

27. 6. – Výroba přírodní kosmetiky - Čeká nás společné odpoledne s Ing. Lenkou Smržovou, budeme si moci vyrobit přírodní kosmetiku na dovolenou. Budeme vyrábět krémy, balzámy na rty, hydratační kostky, tělové oleje, pečující roll-ony, deodoranty a parfémy. Vše se vyrábí z kvalitních olejů a jiných ingrediencí.

29. 6. – Návštěva kláštera v Borovanech

Ve středu v odpoledních hodinách vyrazíme směr Borovany, kde se můžeme těšit na komentovanou prohlídku Borovanského kláštera. Prosím o nahlášení účastníků předem.