608 436 941

Duben v CKA

Autor: Petra Malíková, koordinátorka CKA | Zveřejněno: středa 23. března 2022 | 14x

Dopoledne plné her – DESKOHRÁTKY

2. 4. 2022 od 9:00 zveme do CKA především děti. Jak jsme se však minule přesvědčili, hrají si rádi i dospělí. Pokud tedy máte rádi deskové hry, tato nabídka je právě pro vás.

2. 4. 2022 od 14:00 – Velikonoční pečení

Pozvali jsme do CKA paní Stanislavu Měchurovou, která přiveze těsto a budeme péct tzv. zvykoslovné pečivo. Pečivo má svou tradici, význam a velkou oblibu nejen u dětí, ale také u dospělých. Jeho příprava se může zdát náročná, ale je o Velikonocích pro některé z nás nezbytná. Pečivo v obchodech bývá většinou nadýchané, voňavé a lákavé, ale mnohem lákavěji však působí, když si ho v domácích podmínkách sami připravíme. Proto zvu do našeho CKA, abychom si nějaké ty dobroty, které tradičně zdobily o Velikonocích stoly našich předků, společně upekli.

4. 4. 2022 proběhne v CKA cestovatelská přednáška PAMÍR HIGWAY aneb nejkrásnější silnicí světa na kole.

Legendární vysokohorská silnice na pomezí Afghánistánu, Číny, Kyrgyzstánu a Tádžikistánu je pro svoji náročnost a divokou nespoutanou krásu snem mnoha cestovatelů z celého světa. Tato přes 1000 km dlouhá silnice překonává mnohá čtyřtisícová vysokohorská sedla, z nichž to nejvyšší se zvedá do výše přes 4 660 m. n. m. Protíná vysokohorskou poušť i se proplétá divokými soutěskami na afghánsko - tádžické hranici, která je považována pro aktivity drogových gangů a radikálních islamistů za jednu z nejnebezpečnějších hranic světa.

Cesta byla podniknuta velice na lehko, takže o zážitky nebyla nouze...

6. 4. 2022 od 16:00 Setkání ukrajinských uprchlíků v CKA v Trhových Svinech

Zveme ukrajinské uprchlíky, kteří pobývají v Trhových Svinech, na podvečerní setkání, které vzniká pod záštitou Města Trhové Sviny. Cílem je efektivně předávat informace, poskytnout lidem podporu v těžké životní situaci a nabídnout možnosti řešení.

7. 4. 2022 Jarní dekorace s floristkou - Přivítejte společně s námi „jarní náladu“

Jaro je pro nás vždy oslavou nového života. Aranže na toto téma jsou svěží, dýchají čistotou a lehkostí. Paní floristka přiveze s sebou spoustu materiálu v různých barvách a pomůže nám vytvořit dekoraci právě pro váš domov.

10. 4. 2022 od 13:30 – Výlet s trhovosvinenskou farností

S trhovosvinenskou farností a P. Andrejem se vydáme do Vyššího Brodu, kde si prohlédneme cisterciácký klášter a poté se vydáme po zastaveních křížové cesty k poutnímu místu Maria Rast. Cesta bude do kopce cca 2 km.

11. 4. 2022 – Výlet s lektorkou NW chůze Lenkou Brychtovou „Podhůřím Novohradska“. Autobusem vyjíždíme ve 12:50 z Trhových Svinů. Hůlky budete mít možnost zapůjčit v CKA po domluvě. Zpět se budeme vracet v 17:30 z Nových Hradů. 

13. 4. 2022 od 14:00 – Zdravotní přednáška o bylinkách, mastičkách na potlačení bolesti pohybového aparátu člověka, na posílení imunitních systému a detoxikaci.

20. 4. 2022 – Výlet do augustiánských sklepů do Borovan 

Navštívíme unikátní klášterní sklepy z 16. století v Borovanech, kde můžeme i chvilku posedět nad skleničkou dobrého vína v nově rekonstruované vinotéce „Středoevropské vinné sklepy“.

V roce 2003 se rozhodli borovanští adaptovat nepoužívané a do značné míry zchátralé sklepy bývalého augustiniánského kláštera v Borovanech. Sklepy se rekonstruovaly v několika etapách. Poslední investice proběhla v roce 2016, kdy ve spolupráci s Městem Borovany adaptovali bývalou lednici na vinotéku. Vinotéka s přístupem do podzemí kláštera byla pojmenována „Středoevropské vinné sklepy“ a prodávají a archivují zde kvalitní vína ze střední Evropy.

23. 4. 2022 od 9:00 – Kurz šití – šijeme sukně pro děti i dospělé

Přijďte si ušít sukni pro sebe, nebo pro svou holčičku.

Sukně jsou velice elegantním a ženským kouskem v dámském šatníku. Ušít si svou vlastní sukni vůbec nemusí být složité. Vytvoříte si tak jedinečný originální kousek a zaujmete při jakékoli události. A šití zvládnou i úplní začátečníci. Prosím o přihlášení do 15. dubna. Materiál budeme objednávat společně.

25. 4. 2022 od 16:00 WORKSHOP nejen pro otce a syny

Zveme Vás na tvořivou dílničku, kde si účastníci mohou ze dřeva vyrobit modely podle návodu dle vlastního výběru, nebo zapojit svou fantazii a vyrobit si ze dřeva něco podle svého.

28. 4. 2022 od 17:00 Vás ve spolupráci s Kulturním informačním centrem zveme na cestovatelskou přednášku „EXPEDICE POD PLEJÁDAMI NA ŤAN-ŠAN“ a na zahájení výstavy fotografií „CESTOU PO UKRAJINĚ“. Akce se bude konat v KIC.