608 436 941

Centrum komunitních aktivit

Autor: Petra Malíková, koordinátorka CKA | Zveřejněno: pátek 21. ledna 2022 | 10x

Únor 2022

V Centru komunitních aktivit se v únoru obnoví pravidelné aktivity i zajímavá jednorázová setkání.

3. února začínáme cestovatelskou přednáškou „Mise v Mali“. O svých zážitcích a zkušenostech nám bude povídat Jan Šnejda.

Od 8. 2. 2022 se bude každé úterý od 9 hodin konat Arteterapeutický kurz s malířkou Kateřinou Ašenbrennerovou, na který vás srdečně zvu. Je nutné se předem nahlásit, abychom mohli připravit materiál podle množství účastníků. Celkem se uskuteční 10 lekcí.

Koncem ledna začalo také setkávání seniorů při „Trénování paměti“. Senioři se setkávají pravidelně jednou za 14 dní. V únoru to bude 7.2. a 21. 2. 2022. Trénování paměti zajišťuje sociální služba ARCHA Borovany.

9. února nás čeká výlet do Nových Hradů, kde navštívíme kavárnu v historické barokní apatyce. Budeme mít možnost si prostory prohlédnout, pobýt v nádherném prostředí a poslechneme si něco o historii tohoto místa a kávy, která se zde vaří.

Mezi další pravidelné aktivity bude nově zařazeno také „Cvičení s fyzioterapeutkou“. Scházet se budeme každý pátek od 9 hodin. První lekce začíná 11. února. V případě vašeho zájmu prosím o nahlášení.

Od 12. února zveme především všechny teenagery na „Multimediální kurz“. Pokud vás baví focení a láká vás svět multimédií, máte jedinečnou příležitost se díky kurzu, který bude probíhat v CKA Trhové Sviny, zapojit do národní fotografické soutěže „Mladí fotografují památky“. Celkem proběhne 7 setkání, na kterých se mladí naučí spoustu zajímavých věcí z oblasti multimédií a osvojí si základní grafické dovednosti.

Ve středu 16. února 2022 od 16:00 bude v CKA probíhat workshop „Háčkované šátky“. Zváni jsou všichni, kdo rádi tvoří a chtějí se naučit něco nového.

Další pozvánka je na přednášku PhDr. Jiřího Oesterreichera, který bude mluvit o tématu: „Kudy vedly Novohradskem ve středověku mezinárodní obchodní trasy“. Přednáška se uskuteční 24. února od 17 hodin.

26. – 27. 2. 2022 se uskuteční víkend s názvem „Hemisféra v barvách“. Celý víkend budeme malovat olejovými barvami pod vedením lektorky Pavly Svobodové, DiS.