608 436 941

Na co se ještě v říjnu můžete těšit?

Autor: Koordinátorka Centra komunitních aktivit Petra Malíková | Zveřejněno: úterý 21. září 2021 | 22x

7. října v CKA proběhne Společenský večer s degustací moravských červených vín. Opět pozveme mezi nás Mgr. Františka Kumsta ze zdejší vinotéky, který nám poodhalí, v čem je červené víno prospěšné pro naše zdraví a jak si ho správně vybrat.

13. října od 16:00 bude první setkání u šicích strojů. Přijďte si ušít pěknou tašku, nákrčník či čepičku pro děti. Kurz šití bude probíhat 3 středy za sebou, vždy od 16:00. Kvůli materiálu prosím v případě zájmu o nahlášení předem.

14. října – Výroba plstěných šperků.

Druhé setkání s vizážistkou Bc. Lenkou Pražákovou, tentokrát při výrobě plstěných šperků. Kdo byl na prvním setkání, může se už orientovat v tom, jaké barvy, materiál a styl oblékání ke své osobnosti zvolit. Nyní máte jedinečnou možnost si přijít vyrobit i plstěný šperk ve vašich barvách.

16. října od 9:00 Deskové dopoledne plné her

Na tuto akci zveme do CKA všechny, kdo si rádi hrají a chtějí společně strávit dopoledne při hraní deskových her. Pokud máte nějakou oblíbenou hru, můžete ji sebou přinést.

21. října v 16:00 – Výroba domácí kosmetiky

Ve čtvrtek 21. října jsme pozvali do našeho CKA Ing. Lenku Smržovou, která se kromě jiného zabývá i výrobou domácí kosmetiky. Tentokrát budete mít možnost si vyrobit z kvalitních přírodních surovin balzám na rty, nebo hojivou tyčinku (prakticky zabalený balzámek na drobné ranky nebo suchou kůži). Obsahují speciálně vybrané ingredience, např. šípkový olej, levandulový esenciální olej, který působí velmi hojivě. Budeme zahřívat a míchat velmi kvalitní vosky, oleje a másla, přidávat oleje podle vaší nálady či jejich účinku a pak vše nalijeme do praktického balení na cesty. Všechny použité materiály jsou přírodního původu, nakoupeny z osvědčených zdrojů.

28. října 2021 od 9:00 – Výlet s panem Koželuhem „Dolní Tichá“

Poslední akcí měsíce října je pro vás připravený výlet krajinou kapliček, křížů a pozůstatků zaniklých vesnic v hlubokých Novohradských horách.

Podpořeno z MPSV, soutěž Obec přátelská seniorům 2021

Malé nahlédnutí do dalšího měsíce.

Už teď bychom vás rádi pozvali 3. listopadu od 18:30 na společenský, zábavný a vzdělávací večer s názvem „Zábavná historie medicíny“. Večerem vás provede lektor Akademie třetího věku.