608 436 941

Oslavy sv. Mikuláše 2023 jsou minulostí, ať žijí oslavy sv. Mikuláše 2024

Autor: Za organizační tým Jan Nový | Zveřejněno: úterý 19. prosince 2023 | 13x

Letošní oslavy sv. Mikuláše jsou minulostí a premiéru měly na novém místě, tedy na Tyršové nábřeží pod kostelem Nanebevzetí Panny Marie. Domníváme se, že byť mnoho svinenských stále tíhne k akcím na náměstí, byla tato lokalita důstojnou náhradou. Z hlediska bezpečnosti diváků, ale i samotných účinkujících, byla o mnoho vhodnější. Jsme si vědomi některých nedostatků, které hodláme v příštím roce odstranit a vytvořit pro vás komfortnější prostředí.

Všichni jsme dělali maximum proto, aby oslavy s podtitulem „Pod křídly andělů“ byly působivé a snad i zajímavé pro všechny generace. Novinkou byl přílet archanděla, který se zjevil na stěně kostelní věže a přistál před vchodem kostela. Působivý byl nejen příchod archanděla na podium s doprovodem, ale i příjezd Mikuláše a anděla na povoze s koňmi. Rovněž choreografie tanců, byly dle mého mínění velmi povedené. V letošním roce jste mohli vidět mnohem více andělů, ale i družina čertů byla oproti minulým rokům početnější. Velký úspěch měla čertovská váha hříchů a rozdávání potvrzených slibů čertovi.

Obrovské poděkování patří všem účastníkům a organizátorům akce. Za spolupráci děkujeme městské policii a hasičům z SDH Trhové Sviny. Sponzorsky se na akci podílelo Zámečnictví František Zmeškal a ČSŽ Trhové Sviny v čele s p. I. Pařízkovou. Děkujeme i za obstarání občerstvení p. M. Pelderové s kolektivem a p. F. Valterovi rovněž s kolektivem. Speciální poděkovaní pak bychom rádi věnovali Radimu Zmeškalovi, který se podílel na zhudebnění písně, včetně aranže a nazpívání čertovského hlasu a Monice Zmeškalové, která nazpívala hlas anděla. Díky patří i Davidu Roškovi právě za výrobu čertovské váhy. 

Pro příští rok připravujeme oslavy s podtitulem „Příběh příběhů – jak to bylo s Luciferem“ Těšte se, my se na vás také těšíme.