608 436 941

Jihočeský podzim

Autor: hh | Zveřejněno: středa 28. září 2022 | 22x

Tipy na říjnové víkendové výlety a akce

Výlov rybníka Rožmberk, 7. – 9. říjen 2022

Z důvodu mimořádných opatření bohužel nebude jeho výlov probíhat jako společenská akce a lovit se bude ve všední dny od 7. do 9. října. Celkem Rybářství Třeboň plánuje v průběhu podzimu vylovit cirka 250 rybníků.

Výlov rybníka začíná vždy brzy ráno. Již okolo 7 hodiny ranní rybáři zatahují ryby do sítí. Je to asi to nejzajímavější, co můžete při výlovech vidět. Rybník Rožmberk je svou rozlohou 647 ha největším rybníkem nejen Třeboňska, ale celé České republiky. Rožmberk – přezdívaný též české moře – leží 2 km severně od města Třeboně.

Výlov Rožmberka, tzv. jihočeského moře, je vždy obrovskou rybářskou událostí, a to nejen pro samotné rybáře, ale pro všechny milovníky podzimních výlovů a zádumčivé podzimní třeboňské krajiny vůbec.

Vzhledem k tomu, že o výlov Rožmberka je tradičně obrovský zájem, a poslední dva roky nemohli rybáři z důvodu protiepidemických opatření uspořádat velký slavnostní výlov s doprovodným programem, očekává se letos rekordní návštěvnost.

Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/akce/vylov-rybnika-rozmberk-2012

Budějcký Pa-peer 2022, 8. říjen 2022 9:00 - 18:00

Papírový festival v centru Českých Budějovic, na kterém se sejde více než 40 prodejců s papírovým zbožím. Již potřetí v Riegrovce.

Bude zde více než 40 prodejců papírového zboží z celé České republiky, výborné zákusky od Romana Pastry Liebing, káva, prosecco od True Café a také skvělé jídlo od Bouda burger. Navštívit můžete i workshopy jak pro dospělé, tak pro děti. Spousta firem si připravila zdrama tvoření i pro malé návštěvníky. Celý prostor je bezbariérový. Jste tedy vítáni i s těmi nejmenšími návštěvníky.

Stejně jako na jaře je pro letošní ročník k zakoupení i VIP balíček se vstupenkou zdarma. Obsahuje welcome drink, zda to bude káva nebo Prosecco je čistě na Vás, balíček exkluzivních produktů od Tiskárny Karmášek a bonus, který Vás určitě moc potěší, a to focení u fotostěny od Eli.art s profi fotografem. Spousta zážitků, prodejců a nezapomenutelná atmosféra.

Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/akce/budejcky-pa-peer-1

Loutkový festival Sezimovo Ústí, 15. říjen 2022 10:00 – 16. říjen 2022 18:00

Víkend plný pohádek, zábavy a her je tu! Kromě loutkových představení jsou připravené kreativní dílny, netradiční dřevěná herna a venkovní stezka za loutkou, která rozhýbe malé i velké.

Energii můžete doplnit u stánku se zdravými dobrotami nebo v naší kavárně a pro nejmenší diváky je připraven VIP salonek s hi-tech přebalovací stanicí.

SOBOTA:

10:00 PTÁČEK A LEV Damúza, představení pro nejmenší (1–3 roky)

13:00 NA KOUZELNÉM PALOUČKU Loudadlo

14:30 O BOJÁCNÉM STRAŠIDÝLKU Divadýlko na schodech

16:00 LAPONSKÉ POHÁDKY Divadlo potulného čajovníka

17:45 KOCOUR V BOTÁCH Buchty a loutky

výtvarná dílna s Lucií Cáskovou – plstěné víly

NEDĚLE:

12:00 DÁŠEŇKA ČILI ŽIVOT ŠTĚNĚTE Divadlo dokola

14:00 PTAČÍ CIRKUS Basta–Fidli

16:00 PIRÁTSKÁ POHÁDKA Kubko

výtvarná dílna s táborským Muzeem čokolády a marcipánu

CELOVÍKENDOVÝ DOPROVODNÝ PROGRAM

venkovní stezka za loutkou/klaun Pat/dřevěná hračkolna/Paví očko – stánek se zdravými dobrotami/Noe – stánek s loutkami a maňásky.

Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/akce/loutkovy-festival-sezimovo-usti

Beatles a ABBA v Českých Budějovicích, 16. říjen 2022 18:30 - 19:30

Beatles, ABBA, smyčcové kvarteto a KD Metropol v Českých Budějovicích. Pokud vám tato kombinace zní jako příjemná záležitost, pak nastražte uši a pojďte se zaposlouchat. V příjemném sále zazní hity obou světoznámých skupin, ovšem v aranžích, které se jen tak neslyší. „Na svědomí“ je má vynikající Klárovo kvarteto, komorní soubor členů orchestru Národního divadla v Praze.

KLÁROVO KVARTETO

Tom Klár – I. housle, Pavel Hrda – II. housle, Jan Vašíček – viola, Václav Fleissig – violoncello

PROGRAM:

Beatles: 

All you need is Love – Obladi-oblada – Yesterday – I want to hold your hand – Hey, Jude – From me to you – She love you – Oh, darling – Something – Dizzy miss Lizzy – Lady Madona – A hard day´s Night

ABBA: 

Dancing Queen – S.O.S. – Waterloo – Super Trouper – Fernando – Mamma mia – Money, money, money 

Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/akce/beatles-a-abba-16-10-2022-v-ceskych-budejovicich

Slavnosti plodů 2022 Lhenice, 22. říjen 2022

Čekají na vás sladké soutěže o jablko roku, nejlepší pekařský a cukrářský výrobek. Soutěžit se bude i o nejlepší slivovici nebo ovocný destilát se slavnostním vyhodnocením. Na akci budou k vidění vystoupení škol a školek z mikroregionu či stánkový prodej. Je připraven i bohatý doprovodný program. Vstup dětí do 15 let zdarma.

Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/akce/slavnosti-plodu-2022-lhenice

Světový pohár v cyklokrosu 2022 v Táboře, 23. říjen 2022

Ve sportovním areálu Komora se v polovině listopadu uskuteční Světový pohár v cyklokrosu.

Jde o další z významných závodů, které se v Táboře konají – v letech 2001, 2010 a 2015 se zde konalo Mistrovství světa v cyklokrosu, v letech 2003 a 2017 hostilo Mistrovství Evropy. A celkem již patnáckrát se zde konal závod Světového poháru.

Závod SP v cyklokrosu v Táboře se koná ve sportovním areálu Komora s velkou tradicí pořádání nejvýznamnějších cyklokrosových akcí, kde se bude 3. a 4. 2. 2024 konat Mistrovství světa v cyklokrosu. Světový pohár v roce 2022 bude poslední zkouškou před tímto MS. Světový pohár je nejvyšší světovou cyklokrosovou soutěží složenou ze 16 závodů po celém světě. Účastní se reprezentační výběry 18 – 25 zemí světa v kategoriích junioři, juniorky, muži do 23 let, ženy a muži elite.

Světový pohár je nejvyšší světovou cyklokrosovou dlouhodobou soutěží, složenou z min. 10 závodů po celém světě, z toho 1 závod se koná v ČR. Účastní se reprezentační výběry 18–25 zemí světa.

Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/akce/svetovy-pohar-v-cyklokrosu-2021-v-tabore

Strašidelná zoo Ohrada, 29. říjen 2022 14:00 - 18:00

Potkáte několik čarodějnic, přijďte ve strašidelných kostýmech a nezapomeňte si doma lampión.

Podvečerní akce plná čarodějnic a strašidelných převleků. Přijďte se trochu bát do zoologické zahrady, využijte prodloužené otevírací doby a bavte se i v sychravém počasí v zoo, nebude chybět dlabání dýní, malování na obličej a vystoupení hudební skupiny. Přijďte ve strašidelných kostýmech a nezapomeňte si doma lampión. K tanci a poslechu zahraje kapela Max Band

Vstupenky na tuto akci je možné zakoupit na pokladnách zoo a také online (permanentky, volné vstupenky, rodinné vstupné či jiné slevové poukazy lze využít).

Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/akce/strasidelna-zoo-3