608 436 941

27. zájezd svinenských občanů k moři

Autor: Ivana Pařízková, vedoucí zájezdu. | Zveřejněno: úterý 9. srpna 2022 | 17x

Rok se s rokem sešel a 3. 6. 2022 jsme se vydali po dvacáté sedmé na cestu dlouhou 950 km za sluncem. Po loňské zkušenosti jsme znovu zavítali do chorvatských Tučep, abychom si užili týdenní dovolenou v hotelu Neptun, který již všichni dobře známe. 

Zájezdu se tentokrát zúčastnilo 54 občanů. Moře mělo krásných 26 stupňů a i slunce nám do středy přálo. Ve čtvrtek jsme poznali, co je to vlastně chorvatská bóra. Bóra vane od pobřeží a projevuje se nestabilními a extrémně silnými poryvy větru, který padá na hladinu a zvedá vodní pěny přes moře a ostrovy. Pohled to byl hezký, ale byli jsme moc rádi, že se nám vrátilo slunečné počasí.

S krásným počasím spoustu z nás lákalo podívat se někam na výlet, někteří jeli do z loňského roku již známého národního parku Biokovo, který leží ve výšce 1460 m nad mořem a je zde otevřená jedinečná turistická atrakce - Skywalk (Nebeský chodník). S nezapomenutelnou vyhlídkou na letoviska Tučepi, Podgora a Makarská, dalmatské ostrovy Hvar, Brač, Korčula, Vis a na poloostrov Pelješac. Jiní to vzali stylem „sportem ku zdraví“ a vyjeli na kole či pěšky na Makarskou riviéru nebo do Podgory. Další výletníci vyjeli autobusem do Gradače či Mostaru a výlety si všichni chválili.

Všichni účastníci zájezdu byli spokojeni a těší se na příští rok. Kam pojedeme, to je zatím ve hvězdách, ale určitě to bude zase stát za to. Chtěla bych poděkovat všem, kteří se zúčastnili. Byli jste super parta.