608 436 941

Zastupujeme rodiny i v době dovolených

Autor: Tereza Umlaufová | Zveřejněno: neděle 19. června 2022 | 29x

Paní Alena pečuje o manžela, který je dlouhodobě upoután na lůžko. Péči zvládá dobře, relaxuje na jejich zahrádce. Letos ji dcera pozvala na společnou dovolenou. Chtěla by, aby si maminka důkladně odpočinula. Paní Alena ale váhá. Ví, že manžel je zcela odkázán na její péči a druhá dcera, která by ji měla v péči částečně zastoupit, je zaměstnaná a paní Alena myslí, že to na ni bude moc.

Obě dcery daly hlavy dohromady a rozhodly se plán nevzdat a mamince nějak vyjít vstříc. Rozhodly se tedy oslovit pečovatelskou službu, aby jim s péčí pomohla tak, aby maminka měla jistotu, že o pána je skutečně postaráno dostatečně a dcera se přitom nevyčerpá.

Domluvili jsme si schůzku, seznámili se s pánem, naplánovali péči a domluvili se druhou dcerou na střídání tak, jak to ladí s jejím pracovním vytížením.

Terénní sociální služba funguje celoročně, ale je tu i pro ty, kteří péči zvládají vlastními silami a potřebují zastoupit jen nárazově, krátkodobě. Rodiny a jejich příběhy jsou různé. Ke každému přistupujeme individuálně a ladíme podporu tak, aby byla smysluplná a zajistilo se vše to, na co je opečovávaný zvyklý.

Máte-li před sebou podobnou letní situaci a myslíte, že by vám pomoc služby novou situaci řešila, neváhejte se na nás obrátit na telefonním čísle 399 499 936. Jsme tu pro vás a vaše blízké. Bližší informace hledejte také na www.archaborovany.cz