608 436 941

Radost a dětský smích na Buškově hamru

Autor: Mgr. Kateřina Neffe | Zveřejněno: úterý 14. června 2022 | 14x

Měsíc červen, zejména od jeho prvního dne, patří všem dětem. Tradičně jako každý rok letos opět Buškův hamr ožil a přivítal malé i větší děti, rodiče i další příbuzné a kamarády na dětském dnu. Hned u vstupu děti radostně uvítali dva vodníci a převlek plyšového zajíčka. Zároveň tak tito tři pohádkoví kamarádi byli pevným bodem pro start, cíl i mezizastávky pro potřebné informace.

Všude po travnaté ploše byla rozmístěna stanoviště, na kterých byly nachystané překážky, výzvy, úkoly a zábava. Děti sbíraly body a razítka, za která si pak u již zmíněných vodníků a zajíčka mohly vybrat nádherné a hodnotné ceny a každý dostal i balíček s pitím, keramickou medailí a dalšími drobnostmi. A jaké disciplíny děti absolvovaly? Tradiční skok v pytli ve dvou variantách, pro menší a větší dětičky, střelba na cíl, skládání rozstříhaných pohádkových obrázků, slalom s hokejkou a míčkem do cílové branky a další zábavné znalostní a dovedností zastávky. A co dalšího nesmělo chybět? Malování na obličej a skákací hrad.

Den to byl jako malovaný. Počasí nádherně slunečné, pro dobrovolníky v převlecích za chlupatá zvířata i lehce náročné :). To vše na pozadí nádherné přírody a skvělého týmu Domečku. Velká radost a naplnění v pocitech nás všech a velké díky patří i všem dobrovolníkům a Kulturnímu domu Trhové Sviny za půjčení pohádkových kostýmů. Akce byla realizována za finanční podpory MPSV z projektu Obec přátelská rodině 2022.

Za tým Domečku