608 436 941

Dopis do redakce

Autor: Petr Papež s přítelkyní, Praha | Zveřejněno: pondělí 13. června 2022 | 10x

Vážení obyvatelé Trhových Svin,

v půlce května letošního roku jsme byli s kamarády na krásném místě Novohradskych hor, v Pohoří na Šumavě (oficiální název, i když je v Novohradských horach). Dělali jsme krásné výlety na kolech. V kopcovite krajině nás zradily brzdy na kolech. Nejbližší servis byl u vás, v Trhových Svinech. Kola jsme naložili na nosič auta a za stálého deště dorazili k cykloservisu. Zde jsme kola předali do opravy. My jsme se zatím vydali podívat do města, které jsme vůbec předtim neznali.

Čekala nás překvapení, jedno za druhým. Prvním byla návštěva veřejných WC, které jsou v málokterém městě. A potom jsme šli a viděli všude nádherně vyzdobené květináče, truhlíky a různé keramické nádoby, plné nádherných různobarevnych macešek. Neuvěřitelně krásné.

Jelikož stále pršelo, rychle jsme si podle plánu města prohledli zajimave sochy, kašnu i krasné uličky u kostela (také plné krásných macešek). Vrhli jsme se do malé, leč velmi utulné cukrárny. Milá obsluha nabídla velmi dobré cukrářske kousky a kafíčko. Abychom nebránili dalším zájemcům v posezení v cukrárně, využili jsme návštěvy krásného informačního centra, perfektně vybaveného turistickými materiály. Zde nás překvapila velmi milá (a také velmi hezká) mladá dáma, která nám poskytla důležité informace o Trhových Svinech. Správná odbornice na správném místě. Dokonce si nás pamatovala z naší návštěvy v Nových Hradech před několika lety. Velmi milé setkání. Pak už jsme museli jet vyzvednout opravená kola. Profesionální oprava cykloprofíkem nás také velmi potěšila. V dešti jsme kola naložili a mazali do Pohoří. A proč všechno toto píši? 

Objevili jsme krásné město, s milymi lidmi, krásnou květinovou výzdobou a profesionální přístup k návštěvníkům města. Moc za vše děkujeme a určitě se rádi přijedeme zase do vašeho krásného města podívat i s kamarády.