608 436 941

Nejsme… a přece JSME vidět

Autor: M. Strapková | Zveřejněno: neděle 21. listopadu 2021 | 12x

Archa funguje v Borovanech bezmála osm let. Za tu dobu se rozrostla z malého snu tří nadšenců v službu, která se denně setká s více než stovkou seniorů v jejich domovech. Mohlo by se zdát, že pečovatelky jsou děvčata, která jezdí celý den v autě, rozváží obědy a občas zajdou do sámošky nakoupit.

Ta nejdůležitější práce se ale děje skrytě. Doma. U lidí, ke kterým dojíždíme. U vašich sousedů, které jste možná delší dobu nepotkali a třeba jste si řekli: „Co je asi s paní Vomáčkovou? Dlouho jsem ji neviděl, jak se jí asi daří.“ 

O to víc nás vždy překvapí pozornost a podpora veřejnosti. Už v září volaly paní učitelky ze základní školy, aby zjistily, čím nejlépe udělat radost našim klientům – co s dětmi vyrobit k Vánocům.

V říjnu se benefiční akce Cyklo tour pro Archu zúčastnilo dvakrát víc cyklistů, než jsme očekávali. Neuvěřitelné!

V polovině listopadu proběhla v Borovanech na nádvoří oslava příjezdu Sv. Martina. Organizátoři, podobně jako před dvěma lety, přizvali místní charitativní organizace, aby se zúčastnily.

Konkrétně Arše Pekařský spolek dodal k prodeji vlastní čerstvé pečivo přímo z pece. Díky tomu jsme během akce utržili více než 6 tisíc korun. Děkujeme moc, jste báječní! 

Vedle toho máme stálé podporovatele – někteří přispívají většími částkami, jakmile avizujeme potřebu, jiní se u nás čas od času zastaví a přispějí několika stokorunami.

Víte, svou práci budeme dělat, ať dary jsou nebo ne. Poskytování služby na nich nestojí. Přijde-li někdo, jak se říká „zvenku“ a položí na stůl dvě stě korun, má to jiný význam. Říká nám tím: „Podporuji vaši práci. Jsem rád, že fungujete. Cením si toho, co děláte.“

Nás to vždy potěší a s tou radostí jedeme do domácnosti pečovat. A tu radost tam předáváme dál. A právě proto vám upřímně děkujeme za každý váš dar, za každou vaši pozornost.