608 436 941

Vítání léta po myslivecku

Autor: Za MS Jan Špilauer | Zveřejněno: sobota 24. července 2021 | 14x

8. ročník dětského dne, tentokrát nazvaný Vítání léta po myslivecku, se uskutečnil 10. 7. 2021 od 13:00 hodin na myslivecké střelnici. Termín jsme vzhledem k různým epidemiologickým opatřením zvolili účelově až na dobu prázdnin, a to s podobným názvem, jako tomu bylo v loňském roce na začátku školního roku. Není momentálně žádoucí příliš velký shluk osob a žádné velké plánování také ještě pořád není možné. Občas se změní nějaká opatření, takže dětský den ano, ale pokud možno skromněji a stále ještě s dezinfekcí.

Ti, kdo chodí pravidelně, už vědí, že je zde soutěž ve střelbě ze vzduchovek, vědomostní kvíz a několik atraktivních soutěží. Na rozdíl od jiných ročníků zde byla též ukázka lovecky upotřebitelných psů s výkladem k jednotlivým plemenům, ukázka sportovních terčových vzduchovek, či vědomostní kvíz tak trochu jinak, než jsme byli zvyklí.

Občerstvení zajistil pan Beran, takže kdo chtěl něco jiného, než špekáčky z ohně s limonádou, které jsme dětem věnovali, mohl si zakoupit jiné občerstvení, dle nabídky. Špekáčky na oheň věnoval Jan Jabali, skákací hrad zapůjčil Petr Sojka, literaturu zakoupil Jan Kocina, bonbóny a finanční příspěvek věnovali pánové Lubomír Pícha a Stanislav Němeček. Nechyběl marcipán od manželů Šnokhausových, k vyjížďkám koně Honzy Veselého a jeho partnerky Ivony a propagační předměty od Kooperativy. Finanční podporu jsme dostali od Města Trhové Sviny, od pojišťovny Kooperativa, od společnosti A. Schmied, s.r.o. a od GPN GmbH – o.s. Česká republika. Všem, kteří podporují aktivity Mysliveckého spolku, které jsou ve prospěch naší mládeže velice děkujeme, stejně tak i členům našeho mysliveckého spolku za organizaci tohoto dne.

Celé odpoledne bylo co nabídnout. Při příchodu na střelnici byl každý upozorněn na to, že v areálu se pořizují fotografie, že je možné se občerstvit a hlavně se ptát, aby si návštěvníci odnesli domů nejenom nějakou tu drobnost s pěknou vzpomínkou, ale i také nějakou tu vědomost. Každý dostal vzduchovkový terč, který byl podepsán a posloužil nejenom ke střelbě, ale i k získání razítek na různých stanovištích. Celý upotřebený terč bylo pak možné v klubovně spolku vyměnit za nějaké drobnosti, převážně v podobě školních potřeb. Takže od prezentace trofejí s krátkým výkladem, přes poznávání dřevin a chůzi na chůdách k lukostřelbě. Pak už ty vážnější soutěže, jako kvíz, vzduchovky a pro volnou zábavu sloužila jízda na koni, skákací hrad a již zmíněná ukázka loveckých psů.

Oheň lákal na příjemné posezení se špekáčkem a limonádou, kde se shlukovali návštěvníci a vzájemně si povídali. Nikdo nemusel spěchat, a tak jsme na sklonku dne vyhlásili nejlepší vzduchovkové střelce a vylosovali 3 účastníky vědomostního kvízu. Každý z nich dostal něco navíc, aby neodcházel s prázdnou a mohl se radovat z ceny, kterou si plně zasloužil. Vzájemně jsme se rozloučili, vše po sobě uklidili a mohli se rozejít s nadějí, že za rok snad opět na střelnici na shledanou.