608 436 941

26. zájezd svinenských občanů k moři

Autor: Ivana Pařízková  vedoucí zájezdu | Zveřejněno: úterý 13. července 2021 | 13x

Po ročním odkladu jsme se 4. 6. 2021 vydali po dvacáté šesté na cestu dlouhou 950 km k moři do chorvatských Tučep. Zájezdu se zúčastnilo 24 občanů, z toho dvě děti. Počasí nám přálo, moře bylo teplé a ubytovaní jsme byli v krásném hotelu Neptun.

I přes velmi teplé počasí se někteří z nás vydali na výlet do národního parku Biokovo, který leží ve výšce 1460 m nad mořem. Zde je od července roku 2020 otevřena jedinečná turistická atrakce - Skywalk (Nebeský chodník). Prošli jsme se po skleněném chodníku a z vyhlídky se nám otevřel nezapomenutelný výhled dolů na letoviska Tučepi, Podgora a Makarská, dalmatské ostrovy Hvar, Brač, Korčula, Vis a na poloostrov Pelješac. Za mimořádně dobré viditelnosti prý lze dohlédnout až na Monte Gargano na italském pobřeží. Byl to jedinečný výlet, na který budeme dlouho vzpomínat.

V pátek, den před odjezdem, se nám stal zážitek, který byl velmi emotivní. Ředitel hotelu nás všechny pozval na recepci, kde nám osobně poděkoval, že jsme v téhle nelehké době přijeli, nebáli se a odstartovali tak jako první letošní zájezd v hotelu Neptun sezonu 2021. Se skleničkou vína jsme si udělali společnou fotku. Velmi nás to potěšilo, protože se nám nic podobného ještě nestalo.

Týden nám utekl velmi rychle, odjížděli jsme opálení, odpočinutí a všichni plný krásných zážitků.

Doufáme, že se příští rok do hotelu Neptun zase podíváme a nebudou nás omezovat žádná hygienická opatření.

Chtěla bych poděkovat všem, kteří se zúčastnili. Byli jste super parta.