608 436 941

Pozvánka na červencové kulturní akce v Trhových Svinech

Autor: Jiří Čajan ml. | Zveřejněno: pátek 14. června 2024 | 44x

V sobotu 13. července od 15 hodin se na letní scéně u KD v Trhových Svinech bude konat druhý ročník festivalu pro malé i velké „Rockáček“, tentokrát s dětskými kapelami Čiperkové a Aňa, Pó a pes, dětskou diskotékou s Matyášem Palkovičem, divadelním představením Víti Marčíka ml., na závěr se představí kapela Perutě s frontmanem Milanem Peroutkou. Pro děti budou připraveny zábavné nafukovací atrakce, malování na obličej. Občerstvení zajištěno. Ke vstupence zmrzlina zdarma

Ve čtvrtek 18. července od 20 hodin se na letní scéně u KD v Trhových Svinech uskuteční koncert kapely Poletíme?. Spontánní a osobitý koncert brněnské turbo-šansonové kapely s vtipnými, poetickými a přímočarými texty a netradičním nástrojovým obsazením spolehlivě roztančí všechny věkové kategorie. Nudit se s nimi nebudete, muzikanti zvládají výtečně punk stejně jako jazz. Kapelníkem, zpěvákem, textařem a zásadní osobností kapely je charismatický výtvarník Rudolf Brančovský.

Ve čtvrtek 25. července, v pátek 26. července a v sobotu 27. července od 21.30 hodin bychom vás chtěli pozvat na divadelní představení Kytice, které na Buškově hamru u Trhových Svinů uvede Ochotnické divadlo Otty Schwarzmüllera. Budete moci shlédnout čtyři z Erbenových balad - Svatební košile, Dceřina kletba, Zlatý kolovrat a Vodník. Představení není vhodné pro děti.

V neděli 28. července od 20 hodin se v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Trhových Svinech koná koncert s názvem Jaroslav Svěcený - Slavné skladby v originálním obsazení. Tři špičkoví sólisté se v rámci festivalu Jihočeské Nové Hrady potkají na galavečeru plném slavných skladeb v netradičních instrumentálních spojeních: Jaroslav Svěcený – housle a průvodní slovo, Anna Paulová – klarinet, Lukáš Sommer – kytara.

Vstupenky na všechny akce lze zakoupit v KD Trhové Sviny, KIC Trhové Sviny, IC Borovany a nebo online na webu Městského kulturního střediska Trhové Sviny: https://kultura.tsviny.cz

!UPOZORNĚNÍ PRO NÁVŠTĚVNÍKY KULTURNÍHO DOMU A ČTENÁŘE KNIHOVNY!!! Z důvodu rekonstrukce je budova kulturního domu (divadlo, kino, knihovna) pro veřejnost uzavřena. V provozu zůstává pouze taneční sál a letní scéna u KD. Děkujeme za pochopení, o znovuotevření prostor kulturního domu Vás budeme informovat.