608 436 941

Krumlovské pověsti jako vánoční dárek můžete vyhrát

Autor: | Zveřejněno: neděle 19. listopadu 2023 | 11x

Milujete pověsti a historky? Třeba i ty strašidelné? A máte rádi Český Krumlov? Tak právě pro vás jsou určeny knížky Pověsti a příběhy z Českého Krumlova I a II od místní autorky. A je jedno, kolik vám je let. Knížky jsou vhodné jak pro dětské čtenáře či posluchače, tak pro dospělé, pro ně jsou doplněny historickými okénky, v nichž se dozvíte, co je skutečně historicky doloženo nebo třeba kde daný objekt dnes najdete.

Při čtení si tak ani nevšimnete, že se vzděláváte. A bude vás to bavit. O čem se třeba dočtete? O krumlovských medvědech, ukradené vzácné soše a Wintonově vlaku. Také proč se na rožmberských sídlech zjevuje záhadná Bílá paní, kdo straší na půdách Klášterů a co se odehrálo na slavném Plášťovém mostě, ale také zda Petr Eben skutečně bydlel v Krumlově…

Více informací najdete na: www.krumlovstiandele.webnode.cz

Tento vhodný vánoční dárek koupíte přímo u autorky a dostanete jej s věnováním a dárkem osobně nebo v KIC na náměstí v T. Svinech.

Ale pozor! Knížku můžete i vyhrát díky předvánoční soutěži.

Stačí odpovědět do 15.12. 2023 na soutěžní otázku a to na email krumlovstiandele@gmail.com a čekat na slosování 16. 12. 2023

Soutěžní otázka: Kolik momentálně chovají v hradním příkopu v Českém Krumlově medvědů? Pokud víte i jejich jména, můžete je k počtu připsat.