608 436 941

Borůvkobraní  2023

Autor: Klára Němcová | Zveřejněno: úterý 16. května 2023 | 72x

Borovany se opět chystají na nabitý víkend plný borůvek. Přinášíme vám informace o dalším ročníku Borůvkobraní, které se letos uskuteční ve dnech 8. a 9. července. Připravte se na borůvkové hody, které vás zavedou do světa chutí i zábavy a přinesou radost všem návštěvníkům, od nejmenších dětí až po ty největší milovníky borůvek.

Nebude chybět veliký výběr rozmanitých borůvkových pochoutek, od tradičních koláčů a knedlíků až po originální dezerty a delikatesy. Připraven bude i řemeslný jarmark, tvořivé dílny a mnoho dalšího. 

Kulturní program opět potěší nejen dospělé, ale i malé návštěvníky. Už nyní můžeme prozradit, že na děti v neděli čeká hudebně divadelní představení kapely Bombarďák, která vystoupila například na prestižním festivalu Colours of Ostrava. Z Moravy k nám letos zavítají dokonce dva soubory, a to mužský pěvecký soubor z Mutěnic a slovenský folklór bude reprezentovat soubor Janošíček z Brna. V sobotu večer se můžete těšit na známou budějovickou kapelu Melodikum a její vyladěnou hudební show s moderním duchem a skvělým playlistem.

Zkušený zahradník Ing. Pavel Chlouba vám opět poskytne užitečné rady a tipy, jak si vytvořit vlastní borůvkový ráj doma. V Borůvkové zahradě se budou konat i další zajímavé besedy, které vás seznámí se všemi tajemstvími této modré plodiny.

Chybět nebude ani oblíbená soutěž O krále borůvkových knedlíků. 

Podrobný program a informace o vstupném naleznete na www.boruvkobrani.cz.