608 436 941

Poděkování

Autor: Luboš Procházka, ZUŠ F. Pišingera Trhové Sviny | Zveřejněno: pondělí 21. října 2024 | 2x

Naše ZUŠ už má (díky sbírce) nové piano jisté!

Milí čtenáři,

je mi velkou a ctí a potěšením, že mohu Radě města T. Sviny poděkovat za významnou podporu ve veřejné sbírce Piana do škol 2024 nadace Karel Komárek Family Foundation. Rada města se usnesla podpořit zájem školy o sehnání finančních prostředků na pořízení úplně nového nástroje – studijního pianina pro žáky naší školy. Poskytnutou podporu od města vnímá škola s náležitým vděkem, usiluje také o to, aby nástroj byl umístěn na některé z pracovišť v Trhových Svinech a mohlo si jej tak užít co nejvíce našich žáků v klavírních studiích.

Město Trhové Sviny s příspěvkem 21 000 Kč a společnost Beton Hronek s příspěvkem 20 000 Kč se staly nejvýznamnějšími podporovateli sbírky ve prospěch naší ZUŠ. Velmi si považuji aktivního přístupu a zájmu mnohých městských radních a pana starosty Štojdla, kteří se od samého počátku sbírky zajímali o to, jak by město mohlo co nejefektivněji škole ve sbírce pomoci. Dělá nám velikou radost, že jsme ke sbírce přistoupili aktivně, že sbírku podpořili drobní fyzičtí dárci nejen z řad školního rodičovstva, zapojili se právnické osoby, zaměstnanci školy, v neposlední řadě pak také právě města a obce.

Podle aktuální situace a již přislíbených prostředků se tak jeví, že cílové částky již budeme mít dosaženo, „pouze“ čekáme na administraci některých bankovních převodů. Zdá se, že tak budeme 2. – 3. školou ze 17, které se podařilo sehnat prostředky dohromady. Je to ohromný úspěch! O to větší, že na rozdíl od jiných škol zúčastněných ve sbírce jsme před rozhodnutím nadace o tom, že do letošní sbírky budeme zapojeni, na nový nástroj „preventivně“ nestřádali. Nyní se budeme snažit, abychom nový nástroj dokázali do Svinů nastěhovat, ihned pro něj zajistili profesionální iniciační servis a ladění, aby byl co nejdříve dětem k dispozici. Proto prezentační a kulturní akce, které jsme původně plánovali uspořádat ve prospěch pořízení piana, nerušíme, ale výtěžky z těchto akcí plánujeme použít na úhradu souvisejících nákladů s uvedením pořízeného nástroje do běžného vzdělávacího provozu.

Až celou tuto aktivitu dotáhneme do úspěšného konce, rozhodně nástroj veřejnosti představíme a pro naše podporovatele, kteří si nepřáli zůstat v anonymitě, uspořádáme děkovný kulturní večer s prezentací výsledků našich žáků. VŠEM, KDO ZUŠ POMOHLI, VELIKÉ PODĚKOVÁNÍ.