608 436 941

Zátopkova štafeta

Autor: Za ZŠ Trhové Sviny  Mgr. Michal Stropek | Zveřejněno: čtvrtek 10. října 2024 | 3x

Dne 1.10. se ZŠ Trhové Sviny spolu s výběrem gymnázia zúčastnila oblíbeného závodu konaného na počest našeho skvělého vytrvalce Emila Zátopka. Akce je pojímána jako souboj dívek i chlapců z druhého stupně, kdy "áčka", "béčka, i "céčka" vytvoří týmy složené z 15 chlapců a 9 dívek, kdy posledním 25. členem do party je vždy učitel, kterého v letošním roce nahradil u áček pan starosta Štojdl. A vypadá to, že dle ohlasů by se tak mohlo stát i tradicí.

Soutěž se konala na nově zrekonstruovaném školním hřišti a hlavním cílem je vyrovnat (nebo ještě lépe překonat) štafetovým způsobem bájný rekord na 10 000 m, který Zátopek vytvořil v Bruselu v červnu 1954. Čas 28, 54 min. nám i nádále zůstává nepřekonatelnym milníkem, přesto letošní výsledky se mu značně přiblížily.

1. místo obsadili časem 29 minut žáci "béček" v čele s panem učitelem Gažákem. 2. místo zaujali "céčáci s časem 29,18 minut. Třetí skončil výběr gymnázia pod vedením pana učitele Bohdala a bramborová medaile zůstala "áčákům" pana starosty, který na příští rok v rámci motivace přislíbil krom své účasti i hodnotnější ceny, na které si už nyní někteří žáci brousí zuby, přesněji řečeno tretry. 

Děkujeme všem za účast a sportu zdar!