608 436 941

Mažoretky Trhové Sviny

Autor: Jakub Kocina a Kateřina Hálová | Zveřejněno: středa 18. září 2024 | 7x

Dívky už sbírají i mezinárodní zkušenosti

Pouhým třetím školním rokem existuje při Základní umělecké škole Františka Pišingera v Trhových Svinech kroužek mažoretek pod vedením Kateřiny Hálové. I za tuto relativně krátkou dobu a nízký věk dívek (od pěti do jedenácti let) stihla tato děvčata natrénovat a vypilovat několik sestav, se kterými se zúčastnila mnohých vystoupení, nejen v našem městě a okolí, ale zdatně nás reprezentují na akcích doslova po celé republice. 

Největším dosavadním úspěchem je účast na třídenním Národním festivalu dechových orchestrů ve Štětí pod názvem FEDO 2024, který se konal v červnu tohoto roku a kde malé mažoretky skvěle doprovodily svým vystoupením dechový orchestr z Českého Krumlova. Tato akce jim přinesla nejen cenné zkušenosti, ale také možnost porovnat se s konkurencí jak z České republiky, tak z Chorvatska, Polska nebo Nizozemí. 

Nový školní rok 2024/2025 zahájila děvčata vystoupením na dožínkách v Doudlebech. Poté vystoupí na Svatováclavských slavnostech v Domaníně a čekají je další vystoupení, například v nedaleké Besednici. A i v zimě nehodlají zahálet a chystají se vystupovat na nejrůznějších plesech, kam rády přijmou pozvání.