608 436 941

Nový školní rok, nové začátky

Autor: Bc. Kateřina Matějková | Zveřejněno: sobota 24. srpna 2024 | 9x

Podzim se nezadržitelně blíží, a tak je vhodná chvíle ohlédnout se za uplynulým létem, které jsme strávili s našimi malými Včelkami. Zatímco některé děti nás opustily už na konci června, jiné s námi zůstaly i během prázdnin, plných pestrých aktivit. Naše dětská skupina byla plánovaně uzavřena na dva týdny, během nichž jsme zrealizovali rekonstrukci prostor a vytvořili novou třídu s názvem „ČMELÁČEK“.

Prázdniny jsme zahájili výletem do Dobrkovské Lhotky, kde jsme navštívili jezdeckou stáj u Beranů. Děti si zde mohly vyzkoušet jízdu na ponících a seznámit se s jezdeckým uměním. Velkou atrakcí pro ně bylo stádo koz, které jsme nejen krmili, ale měli jsme také možnost pohladit a pochovat malá kůzlátka. V rámci programu jsme měli možnost blíže se seznámit s tradičním životem v teepee, kde jsme si nejen vyzkoušeli jeho atmosféru, ale také jsme si společně uvařili osvěžující čaj, který nás příjemně posílil na další aktivity.

Další aktivitami byla letní stezka, která kombinovala plnění úkolů, pohybové hry a smyslové aktivity, závody na odrážedlech, keramická dílna a výprava za mraveništěm.Když nás letní slunce začalo příliš unavovat, našli jsme útočiště u Velkého rybníka, kde jsme si s velkou chutí vychutnali točenou zmrzlinu z kiosku. Tuto osvěžující pochoutku děti navíc obdržely zdarma, za což bychom chtěli srdečně poděkovat provozovateli kiosku „Bistro na Velkým“. Tato laskavost dětem v parném dni přinesla obrovskou radost. Na konci prázdnin jsme s radostí přijali pozvání od pana majitele Lunaparku Holého, který pro nás připravil nezapomenutelný zážitek – svezení vláčkem na místní pouti. Děti byly touto nečekanou jízdou nadšené a jejich radostné výrazy a smích jasně ukazovaly, jak moc si tento okamžik užily. Tato milá tečka za prázdninami zanechala ve všech krásné vzpomínky. Doufáme, že teplé dny ještě nekončí a že si zbývající část léta užijeme s novými dětmi, na které se už nyní velmi těšíme.

Rádi bychom vyjádřili upřímné poděkování všem rodičům, kteří nám projevili důvěru tím, že svěřili do naší péče své děti a zvolili právě naši dětskou skupinu. Vašeho rozhodnutí si velmi vážíme a děláme vše pro to, abychom vaší důvěry nezklamali a poskytli dětem bezpečné, podnětné a láskyplné prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se. Dětem, které nyní přecházejí do mateřských škol, přejeme hodně štěstí a mnoho úspěchů. Věříme, že naše péče a vynaložené úsilí jim usnadní adaptaci v novém prostředí.

Jak již bylo zmíněno, v rámci naší Dětské skupiny došlo k několika změnám. Navýšili jsme kapacitu o dalších 12 dětí díky nově zřízené třídě „ČMELÁČEK“. Ačkoli bylo vybudování nové třídy během dvou týdnů náročným úkolem, výsledek stojí za to – třída je připravena. Ráda bych poděkovala Městu Trhové Sviny za finanční podporu a celkovou spolupráci, která pro nás představuje zásadní přínos.

Rovněž si velmi vážíme všech nových sponzorů, jejichž podpora nám umožňuje neustále zlepšovat prostředí pro děti. Klíčový význam přikládáme kvalitním a lokálním surovinám, především čerstvému a sušenému ovoci. Obchod „Bio Love“ nám bude po celý následující rok dodávat neslazené domácí šťávy, které děti milují. Naše poděkování patří také společnosti Agátin svět v Českých Budějovicích za darování hraček a her, které využijeme k rozvoji dětí ve věku od jednoho do šesti let.

Ačkoli nelze přesně předvídat, co nám nový školní rok přinese, za celý kolektiv mohu říci, že se velmi těšíme na všechny naše malé Včeličky a Čmeláčky. Pro naše děti připravujeme množství zážitků, lásky, porozumění a především rodinný a individuální přístup. Děkujeme a těšíme se na společný nový školní rok.

Za kolektiv DS Včelka a DS Čmeláček