608 436 941

Druzí na mistrovství ČR středních škol v softballe

Autor: Tadeáš Major, student septimy Gymnázia T. Sviny | Zveřejněno: neděle 23. června 2024 | 11x

Ve dnech 5. a 6. června 2024 se tým složený ze studentů Gymnázia Trhové Sviny vypravil do Kostelce nad Orlicí a Chocně na OPEN mistrovství České republiky středních škol v softballe. 

Nejprve jsme společně zamířili do Chocně, kde nás čekaly první zápasy ve skupině. Naším prvním soupeřem na turnaji byl tým z Gymnázia Postupická, který předvedl skvělý výkon, ale našemu týmu se podařilo zvítězit - hlavně díky skvělým odpalům našeho nadhazovače, kterému se dvakrát podařilo odpálit míč za plot. Jako dalšího soupeře jsme vyzvali Gymnázium Staré Město, k jehož porážce výrazně přispěly homerunové odpaly Adama Dobrovolného a Hynka Míky. Právě jeho homerun, tzv. Grand Slam, rozhodl o našem postupu do čtvrtfinále z 1. místa. Po dohrání tohoto zápasu jsme se přesunuli do Kostelce n. Orlicí, do místa hlavního dění, kde nás dalšího dne čekaly zápasy o postup do medailových bojů. 

Jako první nás vyzvala Obchodní akademie z Trutnova. Náš tým však nedovolil soupeři jediný bod a zajistil si tak postup do bojů o medaile. V semifinále na nás čekal domácí tým ze SZeŠ Kostelec n. Orlicí. Přes velký tlak, který soupeř vytvořil, se nám povedlo zvítězit a postoupili jsme do zápasu o 1. místo. V něm jsme se střetli s dalším domácím týmem, Obchodní akademií Kostelec u. Orlicí. Byl to boj až do úplného konce, kde náš tým po několika zaváháních v zadním poli podlehl soupeři v poměru 3:4 a skončil na finálním 2. místě. 

Obrovské díky patří nejen celému týmu za skvělý výkon, ale také našemu skvělému trenérovi Jaroslavovi Kubo, díky jehož skvělému coachingu se náš tým umístil na parádním 2. místě. Díky patří i vyučujícím Gymnázia Trhové Sviny, bez jejichž podpory bychom neměli takovouto šanci.