608 436 941

Jarní kaleidoskop  MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

Autor: Mgr. Naďa Korcová, ředitelka školy | Zveřejněno: pátek 17. května 2024 | 23x

Během prvních jarních týdnů se v naší škole uskutečnilo několik velmi povedených akcí, které jistě zaslouží pozornost v malém ohlédnutí.

Na konci března jsme žili poezií a druhým ročníkem recitační soutěže. Žáci všech věkových kategorií se utkali o hodnotné ceny, kterými byly mobilní telefon, reproduktory, bezdrátová sluchátka, poukazy na pizzu a mnoho dalších. Výsledkem bylo dopoledne plné úžasných výkonů a nemalých překvapení. K vidění a hlavně k poslechu bylo několik básnických pásem i mnoho samostatných básniček. Absolutním vítězem celého klání se stal Adam Kahoun, který zaujal diváky i porotu moderním pojetím a sebejistým vystupováním.

Ale protože „nejen poezií živ je člověk“, duben byl ve znamení environmentálních akcí Uklidme Česko a Mary´s Meals. Jako každoročně jsme se zapojili do úklidu Trhových Svinů a okolí a při přednášce lektorů společnosti Mary´s Meals jsme se dozvěděli zajímavé informace o životě v Africe a neváhali jsme se zapojit do projektu, kterým tato společnost pomáhá strádajícím dětem na tomto kontinentu.

Úterý 30. dubna patřilo čarodějnickému reji, který jako každoročně proběhl na zahradě školy. Pečlivě připravená stanoviště s úkoly, tematické hry, vaření kouzelných lektvarů a soutěže nás provedly celým dopolednem, které bylo zakončeno sladkou odměnou.

Sladká odměna čekala i na účastníky tradiční školní akce Noc s Andersenem, kterou jsme dodatečně oslavili Den knihy. Nadšení čtenáři a odvážlivci, kteří neváhali vzdát se pohodlí domova a přenocovat ve škole, nejprve zdolali pěší trasu v okolí Nových Hradů, kterou úspěšně zakončili zdoláním „kousku v Kousku“ Nové Hrady. Následně strávili večer nad tvorbou Hanse Christiana Andersena, který je svými pohádkami přenesl až do Morfeovy náruče.

Začátkem května jsme žili sportem, přesněji závodem v přespolním běhu O pohár ředitele školy MŠ, ZŠ a PrŠ Štítného České Budějovice. Za skvělou reprezentaci srdečně děkujeme Václavu Frkovi, který vybojoval bronzovou medaili v kategorii starší žáci a „zlatému“ Filipovi Srbenému, který pro naši školu, v kategorii mladší žáci získal ten nejcennější kov!

Závěr mého ohlédnutí bude patřit pozvánkám. Dne 14. června pořádáme již druhý ročník Zahradní slavnosti, jehož součástí budou i „otevřené“ dveře naší školy. Rádi vás provedeme prostorem, ve kterém se učíme, sdílíme, radujeme se a rádi jsme. Na zahradě na vás bude čekat rozmanitý program včetně soutěží, výtvarných dílen a malování na obličej, o který byl vloni veliký zájem. V rámci canisterapie se setkáte se psími kamarády. K poslechu nám bude hrát DJ Cíba, který nás minulý rok okouzlil svou empatií a báječným výběrem hudby, o tanec se postará úžasný taneční soubor Kukačky, pohádkové představení zajistí naši malí divadelníci. Občerstvení zajištěno! Bublinkovač připraven! Cukrová vata bude! To vše od 14:00 do 17:00.

Druhou akcí, na kterou bych vás ráda pozvala, je narozeninová událost naší spřátelené organizace Nazaret Borovany, která se bude konat v sobotu 15. června. V rámci oslav vystoupí naši žáci s divadelním představením a přednesem básniček.

Těšíme se na setkání a přejeme všem krásné jarní dny,

Za kolektiv zaměstnanců a žáků MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny