608 436 941

To snad přišly celé Sviny…

Autor: Redakce časopisu Trháček ZŠ Trhové Sviny | Zveřejněno: středa 20. prosince 2023 | 21x

Vánoční trh v ZŠ Trhové Sviny

Prostory školy praskaly ve švech, prodejci v jednom kole, rozmanitá nabídka zboží...

Ve čtvrtek dne 30. listopadu to vypuklo, úderem patnácté hodiny se do školy doslova vřítil dav nedočkavých návštěvníků. Celé dopoledne jsme to všechno chystali. My a naši třídní učitelé. Bylo to hemžení jak v mraveništi. Nosili jsme krabice se zbožím, tedy s našimi výrobky, na určené místo v jednotlivých pavilonech, a tak vznikaly malé improvizované stánky.

Více než dvě hodiny jsme nabízeli a prodávali. Zboží z pultíků rychle mizelo a naše kasičky se naplňovaly. Vše k oboustranné spokojenosti. Kupující, většinou naši rodiče a další příbuzní, neustále přicházeli a odnášeli si věci určené pro adventní výzdobu. Atmosféru přicházejícího adventu podpořilo i počasí. Z nebe se lehoučce začal sypat sníh…

Stolečky všech tříd byly plné krásných ozdob, věnců, perníkových chaloupek, svícínků, sněhuláků, skřítků, dokonce i vánočního pečiva a vůbec všeho možného. Lidé přicházeli za zvuků vánočních koled, které zněly z našich tří kavárniček, kde se promítaly ukázky našich školních aktivit. V kavárničkách bylo připraveno příjemné posezení s možností zakoupení punče, kávy, čaje a něčeho malého k zakousnutí. Bylo zde neustále plno a o punč byl velký zájem. Ale všechno jsme to stíhali.

Když trh skončil, všechno jsme po sobě uklidili a odešli opravdu spokojeně domů. Většina našich výrobků se asi líbila, protože jen opravdu málo zbylo toho, co jsme nabízeli.