608 436 941

Halloweenské odpoledne s přespáním

Autor: Erika Bebčáková | Zveřejněno: neděle 19. listopadu 2023 | 14x

Na konci měsíce října se již několikátým rokem konala v Mateřské škole Čtyřlístek akce s názvem „Halloweenské odpoledne s přespáním“. Tato událost je vždy připravena pro předškoláky z klubu Žabiček a klubu Kočiček. Jak už plyne z názvu, vše se odehrává v tématu halloweenu, ale určitě se není čeho bát. Cílem není v žádném případě děti nijak strašit, ale seznámit je se znaky tohoto svátku. Přitom je celá školka vyzdobena dýněmi, pavoučky či netopýry. Tento rok nás celým odpolednem doprovázel hodný pavouček jménem Čenda a spousta jeho dalších kamarádů. Letos se akce zúčastnilo 35 předškoláků a čekal na ně bohatý program, který začal již po obědě.

Děti si v klubu po krátkém odpočinku vydlabaly dýně, poté se převlékly do kostýmů a rázem se ze všech stali čarodějky a čarodějové, netopýři, kostlivci, ale i veselí duchové. Všem to moc slušelo. Kostýmy měly na sobě i paní učitelky, které se proměnily v pavoučí královny. Odpolední program byl zahájen na zahradě, kde jsme si společně zatančili a zazpívali. Jelikož nám ale počasí nepřálo a venku začalo silně pršet, museli jsme se vrátit zpět do mateřské školy, kde děti plnily úkoly. Například hledání papírových dýní, počítání nohou pavoučků, lov duchů na udici a spousta další zábavy.

Po vyřešení úkolů následoval bál plný zpěvu a tance s pavoučí královnou. Po zábavě jsme se přesunuli k obrovské hostině, na kterou děti společně s rodiči připravily samé dobroty. Po naplnění bříšek přišel poslední bod programu - světelná stezka. Odvážlivci se vydali podél osvětlených luceren, po cestě potkali čarodějku. Na konci stezky obdrželi všichni medaili za odvahu a balíček s odměnami. Den utekl, nastal večer a po celém příjemně prožitém odpoledni si děti lehly do svých postýlek, poslechly si veselou pohádku a usnuly. Atmosféra byla moc příjemná. Naši malí školkáčci prokázali obrovské odhodlání a šikovnost a my pevně věříme, že si to všichni užili a budeme se opět těšit v příštím roce s těmi, kteří nám do klubu také dorostou.