608 436 941

Bez včel není přírody, milé děti

Autor: Lenka Stráská | Zveřejněno: pondělí 5. června 2023 | 16x

Včelaři na návštěvě v mateřské škole

Koncem května už kvete celá řada květin, stromů a včely mají spoustu práce. Na okolních loukách i školkové zahradě jsme s dětmi pozorovaly pilné včelky. Dětem jsme se snažily vysvětlit, jak jsou včely užitečné a že bez včel není přírody. Do školky jsme také pozvaly odborníky a to pány včelaře.

Jedno květnové odpoledne tedy přišli předškoláky navštívit zkušení včelaři p. Stanislav Němeček a p. Jaroslav Síkora. A nepřišli sami. Dětem přinesli ukázat včeličky i s včelí královnou (matkou) a názorně předvedli pomůcky, které včelař při své práci používá. Předškoláci se zatajeným dechem sledovali a naslouchali poutavému vyprávění. Ze života včel se dozvěděli spoustu zajímavého. Děti ochutnaly plástev s čerstvým medem a dostaly medový perníček, který si sami ozdobily bílkovou polevou. Celá třída byla provoněna sladkým medem. Každý předškolák ještě dostal jako malý dáreček domů krásně ozdobený perníček ve tvaru včelky.

Pro malé děti ze školky je obzvlášť velkým přínosem, když se mohou na všechno naživo podívat a dokonce si to osahat, tak věci snáze pochopí. Proto děkujeme p. Němečkovi a p. Síkorovi za návštěvu a besedu v naší MŠ.

Mateřská škola Čtyřlístek,