608 436 941

Tak už se usměj…

Autor: Mgr. Iva Tomášková | Zveřejněno: pondělí 10. dubna 2023 | 27x

Ve středu 22. března 2023 se ve třídě 6.A Základní školy v Trhových Svinech uskutečnila pilotní verze projektu „Tak už se usměj“.

Lektorkami pod vedením Mgr. Andrey Březinové byly Lucie Patuczová a Petra Chlaňová - studentky 2. ročníku oboru dentální hygienistka SZŠ a VOŠ České Budějovice.

Program žáky i žákyně šestého ročníku opravdu nadchl, většina se aktivně zapojila do řešení problémů, diskutovala ve třídě po jeho skončení a večer pak vše probírala s rodiči.

A co nejvíc žáci ocenili? Poučnou prezentaci, názorné vysvětlení, jak se o zuby starat, možnost prohlédnout si makety zubů, vyzkoušet si pod odborným vedením, jak si zuby čistit (k dispozici nejen maketa obou čelistí, ale i velký kartáček).

Velkým překvapením byl i dárek - vzorek zubní pasty, jednorázová pasta, mezizubní kartáček, letáček Curaprox.

Projekt se vydařil, a tak i samy lektorky zaslaly škole a žákům zpětnou vazbu:

„Chtěly bychom poděkovat Základní škole v Trhových Svinech za to, že nám umožnila zrealizovat náš projekt Tak už se usměj. Největší poděkování patří žákům 6. A, díky nimž jsme si středeční dopoledne moc užily a náš projekt získal ten správný rozměr. Děkujeme!" Petra&Lucie, SZŠ a VOŠ České Budějovice“

I my děkujeme a už teď se těšíme na příští setkání…