608 436 941

Narozeniny Mateřské školy Beruška

Autor: Kolektiv pracovníků MŠ Beruška | Zveřejněno: středa 21. prosince 2022 | 11x

Mateřská škola Beruška slavila významné výročí. „Narodila“ se před 40. lety, 13. prosince 1982 v Budovatelské ulici.

Celých čtrnáct dnů jsme se věnovali této významné události. Slavnostně jsme celou budovu i její blízké okolí s dětmi vyzdobili. Při tvořivých činnostech jsme vyráběli přáníčka, keramické ozdoby a dorty z přírodních materiálů.

Společně jsme si vyprávěli, jak školka vznikla, prohlíželi si staré kroniky a poslouchali o zajímavostech z dřívější doby.

Děti si více uvědomily, že školka je důležitou součástí našeho města. Byly se podívat v budově radnice. Na městské policii mohly vidět, jak funguje kamerový systém a prohlédly si i jiné důležité objekty města. Předškoláci a starší děti se zúčastnili výletu do Českých Budějovic na interaktivní výstavu „Smysly města“.

Uspořádali jsme Den otevřených dveří pro veřejnost. Navštívili nás také zástupci naší obce, pan starosta s oběma místostarosty. Pro kamarády ze Čtyřlístku jsme připravili zábavné dopoledne s didaktickými úkoly ve všech našich třídách.

Vrcholem dne byla narozeninová oslava s dětmi a jejich rodiči. Po krátkém vystoupení a tvořivé chvilce se všichni sesedli u prostřených stolů. Ke každé oslavě patří dort a ty naše byly muffinové s beruškami.

Na podvečerním posezení se sešli současní a mnozí minulí pracovníci mateřské školy. Rádi si prohlédli bývalé působiště, zavzpomínali a pohovořili s přáteli.

Ukončením čtrnáctidenních oslav bylo vystoupení Michala Nesvadby, kterého děti moc dobře znají z televizní Kouzelné školky. Jeho představení bylo pro děti i pro nás nezapomenutelné!

Naší školce přejeme do dalších let všechno nejlepší.