608 436 941

Den otevřené zahrady „Čtyřlístku“

Autor: Kolektiv MŠ Čtyřlístek | Zveřejněno: čtvrtek 29. září 2022 | 41x

Užít si veselé odpoledne na zahradě i ve třídách mateřské školy Čtyřlístek si přišli velcí i malí 15. září.

Přišly děti z mateřské školy i ty děti, které se do školky teprve chystají nebo už se naopak se školkou rozloučily. Přišli dospělí, zavzpomínat na svá „školková“ léta, sousedi, paní starostka i další přátelé a spoluobčané.

Dospělí hosté si mohli zahradu prohlédnout, posedět, popovídat s přáteli.

Malí si mohli pohrát tak, jak si děti ve školce na zahradě hrají. Vyzkoušeli si lezení na pyramidě, prolézání hradu, jízdu na koloběžkách a motokárách, hru ve vrbové chýši, stavění z písku, hru na dřevěný xylofon, hod na koš, běhání v lesíku, skákání po kamenech a další aktivity.

Dřevěná lávka, vlnící se od lesíka kolem perníkové chaloupky a hradu, přivedla návštěvníky ke stanu, kde se odehrávalo představení divadélka Divoloď Námořnická legenda.

Ve třídách potom čekaly na děti paní učitelky se sportovními úkoly, malováním čtyřlístků a oblíbeným malováním na obličej

Všichni si pochutnali na zahradě na pečených buřtíkách.

Na závěr odpoledne mohly děti navštívit sladký obchůdek s dobrotami, které připravily zaměstnankyně školky. Vybíraly si ze sladkých perníčků, sušenek, Pavlova dortíčků, muffinů nebo pečených lízátek cake pops. Domů si děti odnesly balonky v barvách čtyřlístku.

Společně jsme si zahradu, která vznikala za pomoci dětí, rodičů, zaměstnanců školky a zřizovatele užili.

Akce byla realizována v rámci projektu Obec přátelská rodině. Z něj bylo hrazeno občerstvení pro hosty, sladké dárečky a balonky pro děti, divadelní představení, všechny pomůcky pro sportovní stanoviště a výzdoba školky.