608 436 941

Už nezachraňujeme jen stromy

Autor: Za Školní parlament ZŠ T. Sviny Pavla Čajanová, 7.B | Zveřejněno: čtvrtek 17. března 2022 | 8x

I přes covidem zkomplikovanou situaci proběhla v tomto i v minulém školním roce tradiční sběrová akce Zachraň strom.

Peníze utržené za prodej vybraného starého papíru se vždy vracejí zpět do školy – žáci si prostřednictvím hlasování školního parlamentu zvolí, zda se nakoupí vybavení do tříd, do tělocvičny, školní družiny apod.

Ještě nedávno by nás ani nenapadlo, že se tyto finance budou hodit i na humanitární účely v souvislosti s válkou, která vypukne tak blízko nás. Pár dní po napadení Ukrajiny Ruskem začaly jarní prázdniny, během nichž se ve velkém rozjela uprchlická vlna, kterou všichni sledujeme a v níž bychom měli být i nápomocni.

Hned po návratu z prázdnin se v úterý 8. 3. 2022 sešel školní parlament naší ZŠ, aby projednal možnosti konkrétní pomoci. Hlasováním byla všemi členy parlamentu zvolena částka 20 000 korun na konto SOS Ukrajina – Člověk v tísni. S tímto návrhem pak byly dále seznámeny všechny třídy napříč 4. – 9. ročníky (žáci sběr donesli, utržili za něj peníze, a proto rozhodují i o jejich použití).

ANO na hlasovacím lístku ze všech tříd umožnilo, že Základní škola T. Sviny ve čtvrtek 10. 3. 2022 přispěla tam, kde je to teď nejvíce potřeba. DÍKY všem, kdo hlasovali pro!