608 436 941

Halloween v MŠ Čtyřlístek 2021

Autor: Marie Štanglová, Aneta Štanglová | Zveřejněno: pondělí 22. listopadu 2021 | 71x

Jako každý rok, tak i u nás ve školce si připomínáme na konci října svátek Dušiček a Halloween. Ve spolupráci s rodiči si vyzdobíme školku různobarevnými dýněmi. Stalo se již tradicí, že se děti předhánějí, kdo vypěstoval větší dýni. Zpíváme halloweenské a dušičkové písně. Zavzpomínáme na naše zesnulé blízké osoby a vyprávíme si různé strašidelné příběhy.

Tento rok jsme připravili pohádkově začarované odpoledne pro předškoláky, spojené s přespáním v budově školy. V klubu chlapci a dívky vyrobili strašidelné lucerničky. Odpoledne začalo dlabáním dýní a paní učitelky namalovaly dětem pavouky, netopýry a různé halloweenské příšerky na obličej. Dětem se rozzářil úsměv na tváři. Poté jsme se převlékli do strašidelných kostýmů a nabitý program mohl začít. Vydali jsme se na začarovanou zahradu plnou úkolů. Děti házely pavouky do hrnce ježibaby, shazovaly duchy pomocí míče nebo přenášely malé dýně na lžičce.

Po splnění těchto disciplín následoval bál Bílé paní, kde jsme si společně zatancovali a zazpívali. Na bále samozřejmě nechyběla hostina s přípitkem, kde se všichni posilnili a získali sílu na stezku odvahy, která nás čekala po setmění.

Nastala tma a naše krásná zahrada se rozsvítila v záři šklebících se dýní a desítek lucerniček. Zahradou se ozývaly strašidelné zvuky, hýkání hejkala. Děti byly statečné a vydaly se na stezku odvahy. Po cestě se setkaly s mumií, kde musely prokázat své znalosti. Na konci stezky čekala na děti sladká odměna a medaile za prokázání statečnosti. Poté se všichni přesunuli zpět do školky, nachystali se ke spaní a paní učitelky jim přečetly tajemný příběh. Všichni byli plní zážitků a ještě dlouho si sdělovali své dojmy.