608 436 941

Loučení s předškoláky

Autor: Marie Štanglová | Zveřejněno: středa 21. července 2021 | 51x

Loučení s našimi nejstaršími dětmi z mateřské školy je pro nás vždy srdcová záležitost. Letos jsme se s nimi mohli rozloučit podle našich představ.

25. 6. dopoledne jsme se setkali všichni na radnici s paní starostkou. Děti si připravily pásmo plné básniček a písní, které paní starostce předvedly. Poté jim paní učitelky předaly věcné dary. Všichni jsme dětem popřáli dobrý start na základní škole.

Odpoledne byla pro děti připravena Pohádková zahradní slavnost. Celé odpoledne probíhaly přípravy na zahradě MŠ Čtyřlístek. Byla to premiéra pro naši novou zahradu a zrovna ta jedna z nejkrásnějších.

Když byla zahrada nazdobena a připravena pro naše předškoláky, začala se plnit rodiči s dětmi. Program mohl začít. Paní ředitelka přivítala všechny krátkým pozdravem a mág Martin Čejka děti okouzlil kouzelnických vystoupením. Celá zahrada byla pohádkově začarovaná. Paní učitelky se převlekly do kostýmů Křemílka a Vochomůrky, víly, princezny a prince, čarodějnice, Popelky, draka a Rákosníčka. Děti poznaly všechny pohádky a za odměnu mohly s rodiči plnit pohádkové úkoly na zahradě. Sluníčko krásně svítilo, děti zářily radostí. Při plnění disciplín děti dostávaly zlaté dukáty, za které si v obchodě "U Vodníka" nakoupily odměny. Všichni se průběžně občerstvovali dobrotami, které rodiče připravili. Velké díky za tuto spolupráci.

Při dojemné hudbě byli holčičky a kluci pasováni paní ředitelkou na školáky. V očích rodičů se zaleskly slzy. Zahradou se nesl zpěv dětí, který patřil jejich maminkám a tatínkům.

Na závěr jsme si společně opekli buřty a vše ukončila velká průtrž mračen.

Naše děti jsme společně vyprovodili za bránu mateřské školy a popřáli jim, aby v životě prožívaly hodně krásných okamžiků, jako byl tento.