608 436 941

Děti slaví svátek!

Autor: Lucie Salcerová | Zveřejněno: čtvrtek 24. června 2021 | 26x

Tak jako každý rok, byl i letos ve dnech 31. 5. - 4. 6. 2021 k příležitosti Mezinárodního dne dětí uspořádán pro děti z Mateřské školy Beruška a Čtyřlístek „Týden dětských radostí.“ Každý den jsme se těšili na bohatý program připravený pro malé i ty velké.

V pondělí absolvovali předškoláci výlet do zoologické zahrady na Hrádečku, kde pozorovali zvířátka, vyzkoušeli si cvičné dojení krav a kvíz o znalostech exotických zvířat. Pokračování vedlo k Obludišti - zábavnému parku v Dolní Pěně u Jindřichova Hradce. Děti procházely přírodním labyrintem, ve kterém se skrývalo šest obrů. Zakončení jsme si užili s nanuky a hrou na dětském hřišti.

Malé děti si užívaly divadlo a osvěžení v podobě zmrzliny v prostorách zahrady MŠ.

V úterý nás navštívili pejsci. Pomocí canisterapie jsme se seznámili s výcvikem, viděli různé akrobacie přes překážky. Děti si vyzkoušely různé povely, venčení pejsků, rozdávání pamlsků, také si mohly pejsky pohladit.

Ve středu jsme se opět setkali se zvířátky, na domácí farmě v Pěčíně. Paní Lepšová dětem ukázala, jak vypadá chod na statku, seznámila nás se zvířátky. Děti mohly nakrmit oslíky, pochovat a pohladit malá kuřátka, posedět si ve velkém traktoru.

Čtvrtek byl plný sportu. Na zahradě MŠ Čtyřlístek byla odstartována Olympiáda. Děti procházely stanovišti a plnily sportovní úkoly, zdolávaly různé překážky. Také si zaskákaly na skákacím hradě. Po olympijské ,,hymně” byli všichni odměněni medailí sportovce.

V pátek, na závěr týdne, šly děti z Berušky navštívit zahradu do MŠ Čtyřlístek a užily si její přírodní prostředí. Děti ze Čtyřlístku naopak využily prostor „beruškové“ zahrady se zábavnými prolézačkami.

Během celého týdne jsme si užili spoustu zábavy a děti si odnesly mnoho zážitků i ponaučení. Těšíme se na příští rok!