608 436 941

V Římově s Rozekvítkem

Autor: Aneta Štanglová | Zveřejněno: čtvrtek 24. června 2021 | 43x

Dne 9. 6. 2021 jsme se společně s dětmi a se skřítkem Rozekvítkem vypravili do kouzelného Římova. Paní učitelky Marie Štanglová a Aneta Štanglová připravily pro děti stezku plnou úkolů po Pašijové cestě.

Naše cesta začala na luční cestě, kde jsme společně poznávali květiny a broučky, kteří na louce žijí. Celou cestu nás doprovázely stopy lesních zvířat. Stopy nás zavedly až k lesnímu potůčku, kde jsme poslouchali přenádherný zpěv ptáčků a kvákání žabiček. Když jsme zdolali náročný kopec, překvapila nás krásná vyhlídka na Římov a okolí. A protože nás toto místo všechny okouzlilo, každý zasedl do trávy a piknik mohl začít.

Když jsme nabrali síly, cesta za dobrodružstvím mohla pokračovat. Seběhli jsme kopeček a ubírali jsme se kolem řeky Malše. Poslouchali jsme šumění řeky, a pak jsme si společně na cestu zazpívali. Na konci naší cesty jsme objevili řadu sklánějících se vrb a pruty z nich zdobí naši zahradu na vrbové chýši. Skřítek Rozekvítek se s námi rozloučil a naše cesta vedla zpět do školky.