608 436 941

Dětský den v základní škole

Autor: Marie Petrová, vychovatelka ŠD | Zveřejněno: pátek 18. června 2021 | 13x

Dětský den v základní škole

Letos opět, stejně jako každý rok, školní družina při ZŠ Trhové Sviny uspořádala pro děti 1. stupně „Dětský den“. Ten se konal 4. 6. 2021 na hřišti u gymnázia.

S úderem osmé hodiny ranní mohl DD začít. Odstartovaly nám jej děti ze 4. tříd. Pro děti bylo připraveno hned několik disciplín, jako např. skákání v pytli, chůze na chůdách, shazování lahví naplněných vodou, házení kroužků atd.. Děti si procvičily své pohybové dovednosti a zdálo se, že se všichni dobře baví. Velká zábava byla také při převlékání obruče, kde se děti z celé třídy držely za ruce a musely si obruč přendavat bez pomoci rukou. Nebylo to vůbec snadné, ale děti se s tím skvěle „popraly“.

Další hodinu dorazili žáci z 5. tříd, dále pak ze 3. tříd, 1. tříd a DD završily děti z 2. tříd. Žáci plnili disciplíny poctivě. U pár disciplín se také zapojily i některé paní učitelky a vrátily se tak do svých dětských let, což velice oceňujeme. Počasí nám přálo, nikdo se nezranil, proto tento den hodnotíme jako velmi vydařený.

Závěrem bych chtěla poděkovat vedení školy za finanční prostředky, za které bylo možno zakoupit odměny. Odměnou za splnění všech disciplín byla taška plná sladkostí, kterou si určitě všichni zasloužili.

Doufám, že příští školní rok bude jak pro učitele, tak pro školáky příznivější a budeme se tak moci v září vrhnout naplno do práce.